fbpx

”Oulu on jännä ja energinen kulttuurikaupunki, joka ansaitsi voiton Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa” Cay Sevón, Oulun kulttuurisäätiön hallituksen jäsen

13.10.2021 | UUTISET, Villisti kaupunki

Kuva Cay Sevónista

Cay Sevón on iloinen Oulun voitosta ja hän kertoo olevansa erittäin kiinnostunut hallituksen jäsenyydestä.

Cay Sevón on valtiotieteiden tohtori. Hän vastasi Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta Turku 2011 -säätiön toimitusjohtajana. Sevón on toiminut myös Turun kaupungin yhteyspäällikkönä, sisäasiainministeriössä ja valtionvarainministeriössä ylijohtajana sekä kulttuurialan konsulttina. Vuonna 2010 Sevón valittiin Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi.

Onko Oulu tuttu kaupunki?

”Oulu on kohtuullisen tuttu kaupunki, olen aiemmin ollut tekemissä oululaisten kanssa työn puitteissa ja viettänyt myös vapaa-aikaani sukulaissuhteiden puolesta kaupungissa ja kaupunkiseudulla.”

Millainen mielikuva sinulla on Oulusta?

”Oulu on iso kaupunki ja myös aika jännä, koska se sijaitsee niin pohjoisessa mutta kuitenkin on suuri, yliopisto- ja kulttuurikaupunki. Oulussa on paljon energiaa ja nuorta väkeä. Joku voisi kuvitella, että noilla leveysasteilla olisi erilaista ja kenties rauhallisempaa väkeä mutta Oulu ja oululaiset ovat kovin energisiä.”

Päällimmäinen tunne hallituksen jäsenyydestä?

”Olen iloinen Oulun voitosta ja erittäin kiinnostunut hallituksen jäsenyydestä. Seurasin mielenkiinnolla Oulun hakemusprosessia, koska näin, että Oulu antaisi Suomelle ja Euroopalle paljon. Kisan ratkaisi se, että Oulu teki parhaan ja innostavan hakemuksen.”

Millainen merkitys kulttuuripääkaupungin tittelillä on kaupungille?

”Mielestäni tittelillä on erittäin iso merkitys ja vaikutus. Kaupunkilaisten suhtautuminen kulttuuripääkaupunkivuoteen on tärkein asia, ja sillä vaikutetaan pitkäjänteisesti tulevaisuuteen. Moni asia lähtee paremmin rullaamaan ja saa voimaa, kun kaupunkilaiset itse kokevat kaupungin omakseen ja haluavat kehittää sitä.”

Mitä juuri sinä tuot hallitukseen?

”Ehdottomasti kokemusta siitä, millaista on johtaa kulttuuripääkaupunkia, ja miten rakennetaan hyvä organisaatio, hallinto ja tarvittavat yhteydet. Kun on ollut vastaavanlaisessa, erittäin harvinaisessa hankkeessa vastuuhenkilönä, ja on saanut kokemusta yllättävistäkin isoista ratkaistavista tilanteista, on oppinut paljon. Sellaista kokemusta haluan antaa Oululle, ja kenties voimme välttää karikoita.”

Miten vietät vapaa-aikaasi?

”Olen tehnyt konsultointia kulttuurin ja kuntakehityksen alalla viime vuodet. Lisäksi teen kirjoitustöitä ja olen ollut mukana monen organisaation hallinnoissa sekä muun muassa kansanvalistusseuran puheenjohtajana.”

 

Lue aiemmin julkaistut hallitusjäsenten haastattelut “uutiset”-sivulta. 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter