fbpx

Minkä pohjoisen tarinan haluat kuulla?

25.5.2023 | UUTISET

 

Pohjoisista tarinoista vetovoimaa -hanke kehittää uusia tapoja, joiden avulla voidaan luoda tulevaisuudessa useita teemoitettuja reittejä helppokäyttöisen teknologian keinoin. Tarinoita kartoitetaan paikallishistorian ja -kulttuurin ympäriltä Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki toteutusalueelta yhdessä asiantuntijoiden ja kuntalaisten kanssa. Oulun kaupunkitila ja pohjoisen kyläkeskukset ovat täynnä hiljaisia tarinoita. Haluamme tuoda tarinoita koettavaksi helposti lähestyttävällä ja elämyksellisellä tavalla kaupunkitilassa ja laajemmin alueella.

Oululla ja pohjoisella Suomella on rikas historia täynnä tarinoita, ihmiskohtaloita, merkityksiä ja mullistavia tapahtumia. Alueemme on tunnettu muun muassa tervasta, ilmakitarakisoista, tiernapojista, presidenteistä ja Oulun Kärpistä.

Me haluamme lisää tarinoita kerrottaviksi! Mikä tarina tai aihe on sinusta tärkeä? Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä.

Kysely tarinavinkeistä on avoinna 21. kesäkuuta saakka. Tarinaideoita voi lähettää meille myös postitse osoitteeseen Oulun Kulttuurisäätiö, Torikatu 18, 90100 Oulu. Jos haluat jakaa tarinasi muussa, kun kirjoitetussa muodossa, voit lähettää ne sähköpostiin anne.makela@oulu2026.eu. Tarinoita voi lähettää myös muulla kuin suomen kielellä. Vastanneiden kesken arvomme Museokortin (76 €), jolla pääset maksutta satoihin museoihin Suomessa.

Käymme läpi kulttuurihistorian asiantuntijoiden sekä alueen asukkaiden kanssa ne tarinat ja ilmiöt, jotka olisi syytä tuoda esiin. Myös kuntalaisten omat henkilökohtaiset tarinat kiehtovat meitä, joten tulemme keräämään niitä laajemmin syksyllä. Valituille tarinoille toteutetaan käsikirjoitukset ammattikirjoittajien kanssa. Tarinoiden esiintuomiseen valitaan siihen soveltuva toteutustapa. Tarkoituksena on luoda helppokäyttöinen toimintamalli, joka voi laajentua hankkeen jälkeen sisällöllisesti ja maantieteellisesti. Myöhemmin tänä vuonna kuntalaiset pääsevät testailemaan reittejä.

Tarinat vahvistavat paikallisidentiteettiä ja luovat vetovoimaa

Tuomme esiin alueen kulttuurin monimuotoisuutta tarinoiden kautta. Aineettomien elämyksien tarjoaminen kaikille saavutettavalla tavalla vahvistaa alueen asukkaiden paikallisidentiteettiä arjen ympäristöissä ja luo matkailullista vetovoimaa. Hankkeen avulla vahvistetaan vetovoiman lisäksi myös pitovoimaa, asukkaiden tietoisuutta omista juuristaan.

Lisätietoja: Projektipäällikkö, Anne-Maria Mäkelä,  anne.makela@oulu2026.eu, p. 040 673 5155

Toteuttaja: Oulun kulttuurisäätiö rs.

Hankkeen toteutusaika: 1.3.2023-28.2.2024Pohjois-Pohjanmaan liitto

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter