fbpx

“Kulttuuripääkaupungin onnistuminen on täysin meidän käsissämme” Oulun kulttuurisäätiön hallituksen jäsen Reima Loukkola

8.10.2021 | UUTISET

Reima Loukkola

Loukkola viettää vapaa-aikaansa soittaen kitaraa, pelaten harrastejääkiekkoa, golfia tai metsästäen.

Reima Loukkola, kauppatieteiden maisteri, on toiminut osuuskauppa Arinan hallintojohtajana vuodesta 2020. Loukkola siirtyy vuodenvaihteessa Arinan toimitusjohtajaksi. Hän on myös toiminut laaja-alaisesti eri liiketoiminta-alueilla ja toiminut muun muassa Kymeen seudun osuuskaupan toimialajohtajana ja toimitusjohtajana sekä Keskimaan toimialajohtajana. 

Millaisena kaupunkina näet Oulun juuri nyt?

”Olin 12 vuotta pois Oulusta, joten näin tulokkaan näkökulmasta Oulu on kehittynyt valtavasti ja kasvanut isoksi. Muutosta ja kehitystä on tapahtunut erityisesti asuinrakentamisessa. Pyöräillessä olen huomannut, miten kaunis kaupunki on, paljon kauniimpi kuin moni etelässä uskoo. 

Toivon kaupunkiin napakkaa päätöksentekoa ja rohkeita avauksia, jotta saamme pääoman pysymään kaupungissa ja uutta sisään. Ei riidellä vaan ratkaistaan asioita. Nyt on oikea aika panostaa ja kehittyä.” 

Millaisin ajatuksin lähdet mukaan säätiön hallitukseen?

”Lähden innoissani ja innokkaana mukaan kohti uutta. Tulen hallitukseen täysin omana itsenäni, ja olen hyvin avoin ja kyselevä ihminen. Minusta on mukava päästä tutustumaan ihmisiin ja nähdä millainen verkosto muodostuu kulttuuripääkaupungin ja säätiön ympärille.” 

Millainen merkitys sinun mielestäsi Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelillä on Oululle?

”Oulu itse päättää kuinka iso ja merkityksellinen asia tästä tulee. Jos haluamme, että se on kova juttu ja sen eteen tehdään paljon työtä, siitä saadaan sellainen. Jos toiminta jää sanahelinäksi eikä kosketa oululaisia, emme pääse sille tasolle, johon kulttuuripääkaupungilla olisi mahdollista päästä. Asia on täysin meidän käsissämme.” 

Mitä sinä tuot mukanasi säätiön hallitukseen?

”Haluan tuoda säätiöön laaja-alaista ymmärrystä liiketoiminnasta, jota olen kerännyt vuosien aikana eri tehtävissä. Tulen mukaan hallitukseen Oulu edellä, eli en tuo säätiöön Arinaa vaan tulen itsenäni.” 

Miten vietät vapaa-aikaasi?

”Vapaa-ajalla on iso merkitys jaksamiseen. Soittelen kitaraa, pelaan harrastejääkiekkoa, syksyllä metsästän ja kesällä golfaan, ja lisäksi lapset harrastuksineen pitävät huolen ajankäytöstäni.” 

 

Lue aiemmin julkaistut hallitusjäsenten haastattelut “uutiset”-sivulta. 

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles