fbpx

Kiertomatka Euroopassa: Valletta 2018

1.5.2020 | UUTISET

Valletta on Maltan saarivaltion pääkaupunki. Kaupungissa asuu 400 000 henkeä, 90% koko Maltan väestöstä. Niinpä ei ole suurikaan yllätys, että Valletta oli ainoa ehdokas vuoden 2018 Maltan Euroopan Kulttuuripääkaupungiksi; hakemus tosin käsitti koko Maltan alueen.

Hakemuksen teema oli aluksi “Imagine 2018” (suomeksi “Kuvittele 2018”), mutta vaihtui vuoden 2013 parlamenttivaalien jälkeen muotoon “Valletta 2018: An island-wide fiesta” (suomeksi “Valletta 2018: koko saaren fiesta”). Teema pyrki esittämään koko Maltan valtiota, ei vain Vallettaa, ja tuomaan ihmisiä yhteen Maltan paikallisten perinteiden ja fiestojen avulla. Kulttuuripääkaupunkihanke ei keskittynytkään innovatiivisiin, taiteilijavetoisiin ja avant garde -hankkeisiin, vaan enemmän suuren mittaluokan perinteisimpiin projekteihin. Valletta2018 jakoi – ja jakaa yhä – mielipiteitä sekä taiteellisen linjansa että poliittisuutensa vuoksi.

Valletta2018:n ohjelmassa oli 168 hanketta. Yksi suurimpia, ja eurooppalaisimpia, oli uusi täysin maltankielinen ooppera “Aħna Refuġjati” (“Olemme pakolaisia”), joka käsitteli suuren mittaluokan Välimeren ylittävää maahanmuuttoa.

Kuva: ViewingMalta.com

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter