fbpx

”Ainutlaatuinen kulttuuripääkaupungin titteli tuo näkyvyyttä Oululle myös kansainvälisesti” Elena Näsänen, Oulun kulttuurisäätiön hallituksen jäsen

12.10.2021 | UUTISET

Elena Näsänen

Elena Näsänen kertoo lähtevänsä Oulun kulttuurisäätiön hallitukseen mukaan innostunein mielin,

Elena Näsänen on kuvataiteen maisteri ja videotaiteilija. Hän toimi Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtajana 2004–2007. Näsänen on toiminut Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen (AVEK) tuotantoneuvojana 2012-2016 sekä lukuisissa luottamustehtävissä, kuten Muu ry:n puheenjohtajana ja hän on osallistunut kansainvälisten taiteilijajärjestöjen toimintaan. Tällä hetkellä hän on Av-Arkin hallituksen puheenjohtaja. Näsäselle myönnettiin valtion viisivuotinen taiteilijaprofessoriapuraha 2021, joka alkaa 2022.

Onko Oulu tuttu kaupunki?

”Oulu on minulle jonkin verran tuttu kaupunkina ja olen vieraillut siellä. Lapsena vietin kesäisin aikaa Hailuodossa ystäväperheemme luona ja niiltä ajoilta minulla on paljon hyviä muistoja.”

Millaisena kaupunkina näet Oulun juuri nyt?

”Minulla on todella positiivinen kuva Oulusta. Siellä ollessani olen viihtynyt hyvin ja oululaisista minulla on sellainen kuva, että he ovat rempseitä, osaavia ja erittäin mukavia ihmisiä.”

Millaisilla ajatuksilla lähdet mukaan säätiön hallitukseen?

”En ole aiemmin ollut näin suuressa projektissa mukana, joten odotan innolla tulevaa. Projekti on ainutlaatuinen ja olen laajasti kiinnostunut kaikista sen osa-alueista. On antoisaa päästä keskustelemaan hallituksen kanssa. Odotan yhteistyötä eri taiteenalojen tekijöiden kanssa ja haluan ottaa huomioon sekä isot että pienet tekijät.”

Millainen merkitys Euroopan kulttuuripääkaupunki tittelillä on Oululle?

”Titteli on hieno ja se tuo Oululle paljon näkyvyyttä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Toivottavasti mahdollisimman moni kansainvälinen kävijä löytää Ouluun etenkin juhlavuotena 2026. On kiinnostavaa nähdä, miten aloitetut prosessit jatkuvat myös juhlavuoden jälkeen ja kuinka pitkälle kulttuuripääkaupungin tittelin vaikutukset kantavat.”

Mitä juuri sinä tuot hallitukseen?

”Olen itse taiteilija, joten tuon säätiöön taiteen tekijöiden näkökulman. Haluan kiinnittää huomiota siihen, että taiteilijoiden työskentelyedellytykset paranisivat. Minua kiinnostaa etenkin eri taiteenaloja yhdistävä mediataide ja sen tuominen näkyvämmäksi.”

Miten vietät vapaa-aikaasi?

”Harrastan joogaamista, satunnaisesti tanssitunneilla käymistä ja koirani kanssa metsässä liikkumista. Syksyni on erittäin kiireistä aikaa eri projektien ja näyttelyn valmistelun myötä, ja toivoisinkin voivani tehdä mainitsemiani asioita enemmän.”

lena

Lue aiemmin julkaistut hallitusjäsenten haastattelut “uutiset”-sivulta. 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter