fbpx

Uutta työtä kulttuurin ja matkailun risteysalueelle

Kulttuurin elämysoppaat -hankkeessa synnytimme uudenlaista liiketoimintaa ja työpaikkoja kulttuurin, luontokohteiden ja matkailualan risteysalueelle. Järjestimme hankkeessa taide- ja kulttuurialan tekijöille valmennuksia sekä rakensimme matkailu- ja kulttuurialalle yhteistä verkostoa esimerkiksi seminaareja ja verkostoitumistapaamisia järjestämällä.

Ajankohtaista 

Hanke on päättynyt 30.9.2023. Lue täältä mitä hankkeessa tehtiin ja millaisia tuloksia saatiin aikaan.

Tietoa hankkeesta

Hankkeen tavoitteena oli luoda uutta työtä luovien ja kulttuurialojen tekijöille, jotka ovat työttömiä, työttömyysuhan alla olevia, vajaatyöllistettyjä ja toistuvaistyöttömiä tai työssäkäyviä ja yrittäjiä. Loimme Pohjois-Pohjanmaalle transformatiivisen kulttuurimatkailun toimintamallin ja toimijaverkoston, joka auttaa matkailijoita löytämään uudenlaisia elämyksiä Pohjois-Pohjanmaalta. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myönsi Kulttuurin elämysoppaat -hankkeelle rahoitusta vuosille 2021-2023 Euroopan sosiaalirahastosta.

Transformatiivisella kulttuurimatkailulla aitoja kokemuksia

Transformatiivinen matkailu perustuu aitoihin kohtaamisiin, ilman keinotekoisia vain matkailijoita varten rakennettuja tuotteita. Transformatiivisessa kulttuurimatkailussa kohde voi olla vakiintunut kulttuurilaitos, mutta yhtä hyvin yksittäisen taiteilijan työhuone, kaupunki- tai maaseutuympäristöön kätkeytyvä kertomista odottava narratiivi tai luonto esteettisenä elämyksenä. Matkailija toteuttaa matkansa myös ympäristöä kunnioittaen. ”Live like a local” -ajatuksella kuka tahansa voi tarjota matkailijalle aitoja, paikallisia arjen kokemuksia kotona tai mökillä, mutta toiminnan tueksi tarvitaan yhteinen markkinointialusta sekä toimijoiden koulutusta.

Yhteystiedot
Liisa Ronkainen
Projektipäällikkö
+ 358 40 3546 873
liisa.ronkainen@ouka.fi

Elina Arola
Palvelumuotoiluvalmentaja
+ 358 40 3534 034
elina.arola@ouka.fi

Hankkeen valmennusten tietosuojaseloste