fbpx

Kulttuurin elämysoppaiden kulttuurihyvinvoinnin kouluttaja esittäytyy: Piia Kleimola, Toimintavoima Oy

3.1.2022 | Kulttuurin elämysoppaat - ajankohtaista

Toimintavoima on 10 vuotta toiminnassa ollut yritys, jonka ytimessä ovat teatterin ja muun taidetoiminnan osallistavat ja soveltavat menetelmät. Yrityksen hyllyssä on liuta työpajoja ja koulutuksia, jotka räätälöidään aina kohderyhmän ja tavoitteen mukaan. Kouluttajina yrityksessä toimivat Piia Kleimola ja Kulttuurikeskus PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu. Yrityksen toimitusjohtajaKleimola ohjaa myös teatteriproduktioita.

Kleimola ja Kuitu lyöttäytyivät yhteen koronan aikana. Yhdessä he ovat toteuttaneet Turun kaupungin vanhuspalveluiden henkilökunnalle ja Etelä-Pohjanmaalle taiteen ja kulttuurin ammattilaisille kulttuurihyvinvointikoulutusta sekä muun muassa Kymenlaakson järjestöille erilaisia työpajoja. Koulutusten ja työpajojen menetelmistä Kleimolan suurimmat rakkaudet ovat prosessidraama ja forum-teatteri. Forum-teatteri on hyvin vuorovaikutteinen ja osallistava teatterin muoto, se on niin sanotusti leikkiä todellisuudella. Vaikka aiheet voivat olla synkkiä ja syviä, toimintatapa tuo niiden käsittelemiseen hauskuutta. Prosessidraamassa prosessi on tärkeämpi kuin lopputulos. Tässä menetelmässä ryhmän kanssa luodaan yhdessä esimerkiksi teatterin tai tanssin keinoin tarinaa.

Tulevaisuudessa Kleimola aikoo kirjoittaa loppuun kirjansa nimeltä Draamaleikki. Hän toivoo voivansa muutoinkin kirjoittaa lisää kulttuurihyvinvoinnista ja osallistavista menetelmistä ja ammentaa lukijoille omasta laajasta kokemuksestaan, jota on kertynyt erilaisten ryhmien kanssa tehdyistä lukemattomista työpajoista.

Kulttuurin elämysoppaat -valmennukseen osallistumista harkitsevia Kleimola rohkaisee: ”Jos vähänkin kiinnostaa tai kutkuttaa kokeilemaan, niin kokeile. Valmennuspaketti on mielettömän hieno kokonaisuus. Valmennuksen kautta pääsee myös tutustumaan muihin kulttuuritekijöihin eri aloilta, tämä synnyttää uutta ajattelua ja ideoita.” 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter