fbpx

Esittelyssä valmennettava: Vesa Ranta, AV-alan ammattilainen

3.1.2022 | Kulttuurin elämysoppaat - ajankohtaista

”Isä oli aktiivinen valokuvaharrastaja, joten innostuin alasta jo lapsena pitkiä objektiiviputkia ihastellessa. 90-luvun puolivälissä aloin opiskella alaa ja valmistuin Turun Taideakatemiasta vuonna 2001 ”, muistelee Vesa Ranta, yksi Kulttuurin elämysoppaiden valmennettavista. ”Olin koulun jälkeen Helsingin Sanomissa kaksi kesää valokuvaajana, vaikka opettaja sanoikin, että sinne ei sitten kukaan pääse kesätöihin”, Ranta naurahtaa. ”Sitten palasin Ouluun ja aloin freelanceriksi. Pohjoinen maisema inspiroi ja haluan tuoda sitä omassa työssäni esille. Koulussa kannustettiin myös tekemään omaa taidetta. Teen edelleen paljon omia taiteellisia projekteja, joissa liikun jouhevasti valokuvataiteen, dokumentarismin ja videokuvauksen maailmassa.

Ranta kuvaa videoita noin puolet työajastaan. Musiikkivideoita hän tekee kansainvälisesti toimiville bändeille. 

Ranta tekee monipuolista audiovisuaalista keikkaa Kaira Films -yrityksellään. Yksi hänen suurimmista intohimoistaan on reportaasikuvaus, jossa tarinoita pääsee kertomaan kuvilla pidemmän kaavan mukaan. Hän on myös aktiivinen juttuideoiden keksijä. Ideointi synnyttää lisää työtä ja mahdollistaa mielekkäiden ja kiinnostavien kuvauskohteiden äärelle pääsyn. Viimeisen 10 vuoden aikana hän on tehnyt noin puolet työstään videokuvauksen puolella. Videoita syntyy muun muassa yrityksille ja kansainvälisillä markkinoilla toimiville bändeille. ”Omasta taustasta Sentenced-bändin rumpalina on varmasti tässä mielessä paljon hyötyä”, pohtii Ranta. Valokuvausprojekteja hän on tehnyt Kokkolasta aina Jäämerelle saakka, videokuvaus on vienyt paljon ulkomaillekin.

Ranta lähti Kulttuurin elämysoppaiden valmennukseen oppiakseen uutta ja saadakseen uusia verkostoja. ”Freelancerin työ on pääasiassa yksin tai pienissä ryhmissä puurtamista. Valmennuksessa muiden valmennettavien ideat ja visiot innostavat ja yhteistyökuvioita on jo tulilla. Lisäksi lyhytkurssit ovat hyvä tapa kehittää itseään ammattilaisena ”, Ranta kuvailee. ”Valmennus on myös hieno mahdollisuus visioida suurempia yhteisiä toimeentuloideoita ja projekteja”.

Tutustu Vesa Rannan töihin:

www.kairafilms.com

www.vesaranta.org

https://www.youtube.com/watch?v=hcl6aeoe0gk

https://www.youtube.com/watch?v=MHehOu0P1Ck

https://www.youtube.com/watch?v=M6Uorcxjj64

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles