fbpx

Kulttuuritoimija! Jaa näkemyksesi

Haluamme kuulla kulttuurialan toimijoiden näkemyksiä millaista on toimia Oulu2026-alueella (Oulu + 35 kuntaa ja kaupunkia). Kyselyyn vastaamiseen menee noin 15min., ja siihen voi vastata esimerkiksi yksittäiset taiteilijat, yritykset tai muut taide- ja kulttuurialan toimijat. Jaa näkemyksesi 16.12. mennessä!

Ohjelmahaku on auki!

Syksyllä 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan tulevaan Oulu2026-kulttuuriohjelmaan. Haussa haetaan laajoja, kotimaisia tai kansainvälisiä projekteja, jotka kytkeytyvät kolmeen pääteemaan: Villisti kaupunki, Rohkeasti Reunalla ja Vastakohtien voima.

Rohkeasti reunalla-ohjelma alkaa

Oletko luullut, että Kuhmo on syrjäinen pikkukylä, josta kulttuuri on kaukana? Mitä vielä, Kuhmo on kaiken ytimessä! Kalevala, terva ja nykyään kamarimusiikki tekevät itärajan kaupungista kokoaan suuremman ja merkityksellisen paikan, mutta mikä on Kuhmon salaisuus? 

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026

Oulu valittiin vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (European Capital of Culture, ECoC) vuonna 2021. Valinta tuo kaupunkiin monenlaista positiivista toimintaa, kuten kansainvälisiä vieraita matkailu- ja yrityssektorille, kulttuuri-infrastruktuurin kehittämistä sekä monipuolista kulttuuriohjelmaa. Vaikka vuosi 2026 tulee olemaan vilkas tapahtumavuosi, haluamme nostaa taiteen ja kulttuurin merkityksen uudelle tasolle kaupunkikehityksessä. Oulu2026 toiminnasta vastaa Oulun kulttuurisäätiö sr

10 kysymystä Oulu2026-kulttuuripääkaupungista

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kerromme uutiskirjeessä tulevista kulttuuritapahtumista, Oulu2026 hankkeista sekä ihmisistä, jotka vievät pohjoista kulttuuri-ilmastonmuutosta eteenpäin.

Tavoitteena kulttuuri-ilmastonmuutos

Vuoden 2026 ympärille kehittyvä kulttuuriohjelman pääviesti on kulttuuri-ilmastonmuutos. Ydinviesti kytkeytyy Oulun alkuperäisiin haasteisiin: kovaan teknologiakaupunkiin, epätasapainoiseen yhteisöön sekä kaukaiseen sijaintiin. Näistä haasteista syntyi ohjelmistomme kolme pääteemaa, joista jokaiseen sisältyy kiehtovia hankkeita.

Kulttuuria, hyvinvointia ja elinvoimaa

Vuonna 2027 pohjola näyttää hyvin erilaiselta kuin nyt. Kulttuuri-ilmastonmuutosta tehdään vahvassa yhteistyössä pohjoisien kuntien ja kaupunkien kanssa. Oulu2026:n yhteinen tavoite on luoda kulttuuria, hyvinvointia ja elinvoimaa pohjoiselle alueelle.