fbpx

Villisti kaupunki

Kuva Varjofestivaalista
Oulu on tienhaarassa. Voimme tyytyä asemaamme reuna-alueen kesynä alueena. Tai voimme ryhtyä villiksi. Oulu2026 valitsee villiyden. 

Haluamme saada kaupungin ja sen lähialueet kukoistamaan. Haluamme tehdä Oulusta elävän ja helposti lähestyttävän. Siellä on paikkoja taiteilijoille, kansalaisille – piipahtaa, tehdä ja viihtyä. Pikisaari, Lammassaari, Hietasaari, Hiukkavaara, Tuira, Höyhtyä, Patela, Martinniemi, Yli-Ii, Siurua,  – you name it! Villisti kaupunki-iskulauseen mukaisesti otamme ympäröivän villin erämaan osaksi kaupunkimme ydintä. Luomme uuden kulttuurisen näkökulman, joka perustuu ainutlaatuiseen pohjoiseen asemaamme.

Oulusta tehdään kaupunki, joka houkuttelee entistä enemmän nuoria ja matkailijoita urbaanilla ja jännittävällä miljööllään, jonne on helppo tulla ja josta ei halua lähteä. Kulttuurilaboratoriona Oulu tähtää villisti Eurooppaan. Lue lisää Hakukirjasta

Teeman ohjelmalinjat

Jokaiseen pääteemaan liittyy useita ohjelmalinjoja, jotka kokoavat toisiinsa liittyvät hankkeet yhteen.  

Art Takeover

Vipinää! Tanssi, sirkus, runous ja taide vyöryvät Oulun yli. Taiteeseen voi törmätä mieleenpainuvassa tapahtumassa tai arkisessa piipahduksessa ruokakaupassa. Taide virittää kokijansa luovuuteen työpaikalla ja saa hymyilemään keskellä päivää.

Luovat kylät

Luovat kylät -ohjelmalinja muokkaa kaupunkia ja sen kulttuuri-ilmastoa tuomalla kaupunkitilaan luovuuden paikkoja.

Stream to the future

Aito ja kestävä kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa lapsista ja nuorista. Oulun koulut ja kulttuuripalvelut yhdistävät voimansa ja etsivät ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin taiteen, tieteen ja teknologian risteyskohdassa.

Urban Boost

Urban Boost -ohjelmalinjassa nuorille annetaan mahdollisuus rakentaa tulevaisuutta ja haastaa kalkkeutuneita rakenteita

Ajankohtaista

TAPAHTUMATUUTISETVillisti kaupunkiSuomi
Meri-Toppilan siilo muuntautuu soittimeksi syyskuussa

Meri-Toppilan siilo muuntautuu soittimeksi syyskuussa

Factum Foundation järjestää yhteistyössä Oulu2026:n kanssa ilmaisen ulkoilmatapahtuman Alvar Aallon ikonisessa Toppilan siilossa 24. syyskuuta  Ulkoilmatapahtuma on osa Oulu2026 Villisti Kaupunki-ohjelmateemaa.

"JÄÄHYVÄISET SUPPILOILLE" -musiikkitapahtuma alkaa paikallisten DJ- sekä audiovisuaalisten artistien esityksillä klo 16:00 alkaen AaltoSiilon pihalla. Ilta huipentuu  lyömäsoitinyhtye Transistorin esitykseen siilon sisäpuolella, joka striimataan ulos yleisölle suurelle LED-näytölle. Tapahtumaa voi myös seurata Facebookin livessä klo 16-21.