fbpx

Vastakohtien voima

Oulu2026 valo ja hahmo

Oulu on jyrkkien vastakohtien kaupunki, niin hyvässä kuin pahassa.

 

Yöttömät yöt ja keskiyön aurinko, valottomat päivät sydäntalvella. Vastakohdat voivat yhdistää tai erottaa, niillä on myös kyky luoda jotain uutta. Vastakohtien voima nostaa esiin, kyseenalaistaa ja myös kytkee toisiinsa pohjoisen Suomen elämää hallitsevat vastakohdat, läheisyyden ja erillisyyden, valon ja pimeyden sekä teknologian ja taiteen – erottelut, jotka pätevät paitsi meillä myös Euroopassa.

 

Lue lisää Hakukirjasta

Ajankohtaista

UUTISETValon kuukausiVastakohtien voimaSuomi
Valotaiteen pikakurssi 

Valotaiteen pikakurssi 

Valotaide on visuaalisen taiteen muoto, jossa valo on määrittävässä osassa, joko välineenä tai teemana. Kaikki kaunis valo ei toki ole valotaidetta, se voi olla valaistusta, valosuunnittelua, valoarkkitehtuuria, koristelua tai vaikka vaikuttava luonnonvalon ilmiö. Valotaide luetaan mediataiteisiin, johon kuuluvat myös äänitaide, videotaide ja verkkotaide, muun muassa.

UUTISETValon kuukausiVastakohtien voimaSuomi
Muotoillaan pimeydestä elinvoimaa

Muotoillaan pimeydestä elinvoimaa

Pimeys ja valo ovat  mahdollisuus hallita kaupungin visuaalista ilmettä, nostaa esiin hienoja paikkoja, korostaa arkkitehtuuria, häivyttää rumuutta tai muokata sitä kauniiksi, luoda elämyksiä ja tunnelmia. Valaistus auttaa liikkumaan paikasta toiseen ei vain turvallisesti vaan kaupunkia ja sen ilmapiiriä ihaillen. Valoa tarvitaan näkemisen lisäksi näkymiseen ja nähtäväksi.

UUTISETValon kuukausiVastakohtien voimaSuomi
Varjosta valoon kulttuurihyvinvoinnin keinoin

Varjosta valoon kulttuurihyvinvoinnin keinoin

Hyvän mielen talo ry:n hankkeessa, Lautta – luova lähtö hyvään mieleen, tuetaan mielen hyvinvointia luovien harjoitusten ja kokemusten kautta. Hanke tarjoaa yksilöllistä sekä ryhmämuotoista tukea. Osallistujat voivat varata kahdenkeskisen tapaamisen luovuusluotsin kanssa tai osallistua ryhmiin, työpajoihin ja tapahtumiin. Palautteiden mukaan toiminta on muun muassa lieventänyt yksinäisyyden tunnetta, lisännyt merkityksellisyyden ja osallisuuden kokemuksia sekä lisännyt välineitä tunteiden ilmaisuun.