fbpx

Vastakohtien voima

Oulu2026 valo ja hahmo

Oulu on jyrkkien vastakohtien kaupunki, niin hyvässä kuin pahassa.

Yöttömät yöt ja keskiyön aurinko, valottomat päivät sydäntalvella. Vastakohdat voivat yhdistää tai erottaa, niillä on myös kyky luoda jotain uutta. Vastakohtien voima nostaa esiin, kyseenalaistaa ja myös kytkee toisiinsa pohjoisen Suomen elämää hallitsevat vastakohdat, läheisyyden ja erillisyyden, valon ja pimeyden sekä teknologian ja taiteen – erottelut, jotka pätevät paitsi meillä myös Euroopassa.

Lue lisää Hakukirjasta

Teeman ohjelmalinjat

Jokaiseen pääteemaan liittyy useita ohjelmalinjoja, jotka kokoavat toisiinsa liittyvät hankkeet yhteen.  

Art <3 Tech

Joka päivä lähes kolme miljardia ihmistä ympäri maailmaa käyttää Oulussa kehitettyä mobiiliteknologiaa. Oulu on pitkään ollut tekniikan tutkimuksen, tuotekehittelyn ja start-up-yritysten edelläkävijä Suomessa. Nyt on aika uudelle valloitukselle: Art & Tech. Tulevaisuuden kulttuurin tuottamisen mallit pohjautuvat yhä useammin hybridistrategiaan, jossa fyysinen kokemus yhdistyy virtuaaliseen elämykseen.

Dark Matters

Pohjoisen asukkailla on erityinen suhde valoon. Tiedostetaan pimeys ja hyödynnetään valon vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin.

Oulu Calling

Oulu Calling! Juhlistetaan Oulun peräänantamattomuutta ja uudistumiskykyä tulevaisuuteen tähtäävän inspiraation lähteenä. Tutkimme paikallista identiteettiä ulkopuolisen silmin, ja olemme valmiit yllättymään näkemästämme.

Ajankohtaista