fbpx
kuvassa jäätelöä ja mustikoita

Arctic Food Festival 1.-4.9.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Arctic Food Festival johdattelee yleisöä uusien, pohjoisien makujen pariin Oulussa.

Neljän päivän karkelot koostuvat Makuseikkailusta, Kauppahallin Arctic Food Lab- myyntipisteestä, sekä Syysmarkkinoilta löytyvän Arctic Food-teltan Piirakkapidot-ohjelmasta ja somekampanjasta.

Tule tutustumaan alueemme ravintoloiden lähiruokatarjontaan ja paikallisiin tuotteisiin! Juhlistetaan suomalaista ruokaa ja nostetaan sen arvostusta.

Festivaalit järjestetään osana Oulun Päivät -tapahtumaa.

Arctic Food Festival Facebookissa

Lähde Makuseikkailuun!

Makuseikkailu järjestetään Oulun alueen ravintoloissa ja kahviloissa torstaista lauantaihin 1.–3.9.2022 kello 16–21. Herkuttelijat löytävät mukana olevat ravintolat ja kahvilat annostietoineen helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla. Edulliset, maistelukokoiset annokset kannustavat testaamaan viikonlopun aikana useita eri ruokapaikkoja.

Tutustu maisteluannoksiin TÄSTÄ ->

Näin lataat Makuseikkailu-sovelluksen

  1. Lataa ilmainen ActionTrack-sovellus Google Play tai Apple Store kaupasta
  2. Lisää koodi (Type your Code) 4f0a7f34 
  3. Salli paikannus ja lisää omasi/ryhmäsi nimi
  4. Sovellus näyttää sinulle ravintolat, annokset sekä antaa mahdollisuuden äänestää lempiannostasi
  5. Makuseikkailu avautuu ActionTrackissa to 1.9. kello 15, voit äänestää lempiannostasi la 3.9. kello 21 saakka

Kaikkien tähtiarvostelun antaneiden kesken arvotaan kolme elämyslahjakorttia. Parhaiten Makuseikkailussa menestyneet annokset palkitaan palkitsemisseremoniassa sunnuntaina 4.9. Arctic Food -teltalla kauppatorilla klo 13.

Erillistä ilmoittautumista tai muuta ei siis tarvita.  Lataamalla maksuttoman pelisovelluksen löydät maisteluannokset kätevästi ja voit osallistua äänestykseen!

 

Kaikki ovat tervetulleita Makuseikkailuun!

 

 

Tapahtumat

Mikä Arctic Food Lab?

Ruoka ei ole vain ravintoa, sen avulla tuotetaan elämyksiä ja osoitetaan vieraanvaraisuutta. Ruoka on vahva osa Oulu2026-kulttuuriohjelmaam jolla tuemme paikallisen ruokakulttuurin lisäksi kestävää kehitystä ja ilmastotavoitteiden toteutumista.

Arctic Food Lab luo mielikuvia puhtaasta arktisesta luonnosta ja siellä kasvaneista raaka-aineista, jotka jalostetaan paikallisella osaamisella korkeatasoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Tuotemerkki myönnetään tuotteille tai annoksille, jotka on tehty Oulu2026-alueella ja valmistettu pääosin alueen omista raaka-aineista. Se voi olla esimerkiksi elintarvike, ravintolan ruokalistan ruokalaji tai nimikkomenu.

Tutustu Arctic Food Labin toimijoihin

Arctic Food Lab logo
arctic food festival piirakkapidot

 

#Piirakkapidot

Arctic Food Festivalin Piirakkapidot-somekampanjalla juhlistamme mustikkapiirakkaa ja pohjoista ruokakulttuuria, innostamme hyödyntämään lähiruokaa sekä nostamme arvostusta pohjoisen luontomme antimiin.

Voit osallistua somessa Piirakkapitoihin leipomalla mustikkapiirakkaa tai muistelemalla parhaita leipomishetkiäsi sen parissa! Voit myös voittaa herkullisia palkintoja.

Piirakkapidot-somekampanja

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa

Uutisia

Taianomaista tunnelmaa puhtaan luonnon keskellä

Taianomaista tunnelmaa puhtaan luonnon keskellä

  Ajakkajärven rannalla, Säkkilän entisen koulurakennuksen tiloissa toimii tunnelmallinen Ajakka. Majoitusta, ruokaa ja ohjelmapalveluita tarjoava Ajakka on täynnä elämyksiä. Ajakan omistaa Miia Oikarainen ja mukana toiminnassa on hänen äitinsä, Pipsa. Yhdessä...

Perinneherkku taipuu moneen

Perinneherkku taipuu moneen

Pitkään toiminut Vaalan Juustola valmistaa perinteikästä juustoleipää. Suomalaisten kahvipöytien ikiherkkua voi löytää ruokakaupoista ympäri maan. Juustoleipä tunnetaan myös nimellä leipäjuusto. Toimitusjohtaja Niina Seppäsen mukaan aihe herättää paljon välillä...

Tule mukaan koko perheen Villiyrttikarkeloihin 8.6.2024!

Tule mukaan koko perheen Villiyrttikarkeloihin 8.6.2024!

Tervetuloa tutustumaan paikallisiin luonnontuotteisiin ja kokemaan villiyrttien kiehtova maailma Åströmin puistossa Oulussa (Isokatu 1) järjestettävään koko perheen tapahtumaan. Vapaa pääsy! Tapahtuman kohokohdat - Paikallisten luonnontuotteiden esittelyä ja myyntiä:...

Herkullista lähiruokaa vuosikymmenten kokemuksella

Herkullista lähiruokaa vuosikymmenten kokemuksella

Ravintola Kultainen Kukko on toiminut Suomussalmella jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan ja sen rinnalla toimiva tilausravintola Vanha Kurimokin on jo yli kaksikymppinen. Toiminnassa luotetaan perinteisiin ja lähiruokaan. Veikko Huovinen perusti Kultaisen Kukon...

Ruokamatkailureitin suunnittelu käynnistyy

Ruokamatkailureitin suunnittelu käynnistyy

Oletko ruoka-alan yrittäjä, kulttuuri- tai matkailutoimija ja kiinnostunut alueen ruokakulttuurin edistämisestä? Tule mukaan rakentamaan uutta tarjontaa matkailijoille! Aloitamme Arctic Food Lab -ruokamatkailureitin suunnittelun...

Arctic Food Lab -ruokaverkoston kevätkahvit

Arctic Food Lab -ruokaverkoston kevätkahvit

Tervetuloa Arctic Food Lab -ruokaverkoston esittelyyn kevätkahvien merkeissä Teamsin välityksellä torstaina 21.3. klo 15-16. Tämän vuoden ensimmäinen ruokaverkoston tapaaminen toteutetaan etäyhteydellä. Tapaamisella esitellään ruokaverkoston toimintaa, käydään läpi...

Hotelliravintola tarjoaa jokaiselle jotakin

Hotelliravintola tarjoaa jokaiselle jotakin

Scandic Oulu City on tuttu näky oululaisille. Vuonna 2007 rakennettu hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Torinrannan kupeessa tarjoten monipuolisia ja laajamittaisia hotelli-, ravintola- ja kokouspalveluita niin turisteille kuin paikallisillekin. Oulun...

Puhdasta ja värikästä ruokaa pientilalta

Puhdasta ja värikästä ruokaa pientilalta

Jokitila on Ylikiimingissä sijaitseva pientila, joka tuottaa monipuolisia avomaakasviksia. Jokitilaa pitävä Armi Jokitalo kuvailee itseänsä luovaksi monialayrittäjäksi, joka maatilan hoidon lisäksi tuottaa tapahtumia ja tekee monenlaisia luovia projekteja.

Aitoja makuja ja maukasta lähiruokaa

Aitoja makuja ja maukasta lähiruokaa

Kuusamossa päämajaansa pitävä Talonpöytä on yrittäjä Mika Määtän mukaan monipuolinen, lähialueen ruokaan panostava ravintola, kahvila ja konditoria. Usealla paikkakunnalla toimiva yritys tarjoaa maistuvia tuotteita moneen makuun.

Herkullista jogurttia perhetilalta

Herkullista jogurttia perhetilalta

Pitkäsen maalaisjuustola valmistaa herkullisia jogurtteja oman tilan maidosta. Kuusamossa sijaitseva ja pitkän historian omaava maalaisjuustola luottaa puhtaisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin.