fbpx

TechArt

Kulttuurisisältöjä kaikelle kansalle

TechArt -hankkeen tarkoituksena on selvittää, rakentaa ja pilotoida teknologiaa ja kulttuuria yhdistävää ekosysteemiä. Hankkeessa luodaan innovaatioiden avulla yrityksille ja kulttuuritoimijoille liiketoiminta- ja työllistymismahdollisuuksia ja kehitetään uusia, mielenkiintoisia tapoja jakaa kulttuurisisältöjä.

Koronapandemia on muuttanut kulttuurin tuottamisen ja kuluttamisen tapoja nopeasti ja osin pysyvästikin. Ajoituksen puolesta tämä hanke ei voisi siis olla ajankohtaisempi. Teknologia ei yksin pysty ratkaisemaan tarpeita, joissa ihmiset tarvitsevat sosiaalista vuorovaikutusta ja vuorovaikutteisuutta.

Ouluun kootaan TechArt-ekosysteemi, jossa paikalliset ja kansainväliset teknologia- ja sisältötoimijat ratkovat yhteisiä haasteita. Mukaan haetaan yrityksiä, kulttuurialan toimijoita, asukkaita, opiskelijoita, tutkijoita ja kuntien edustajia. Tavoitteena on hakea ratkaisuja teknologian ja kulttuurin yhdistämiseksi uudella ja innovatiivisella tavalla.

Oulun maine teknologian edelläkävijänä saa jatkumoa

Oulu on ollut edelläkävijä korkean teknologian tutkimuksessa, tuotekehityksessä ja alan startup -kentässä. Oulussa luotuja ja kehitettyjä teknologioita nähdään kuitenkin harvemmin esimerkiksi kaupunkikuvassa ja julkisissa tiloissa taiteessa ja kulttuurissa luodun sisällön kanssa. TechArt -hanke vahvistaa alueen merkitystä teknologiaa ja kulttuuria yhdistävässä tuotekehityksessä. Hankkeella edistetään kulttuuri- ja taidetuotteiden vientiä ja saavutettavuutta yleisöille uusin teknologisin keinoin.

Lapset koulun pihalla
TechArt- www-sivut

TechArt-hankkeen viralliset sivut löytyvät osoitteesta: https://techart.fi

Löydät TechArt- hankkeen myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: https://facebook.com/techartoulu

sekä

Instagram: https://instagram.com/techartoulu

Lisätietoja TechArt- hankkeesta:

Olli Rantala
Projektipäällikkö / Project Manager
TechArt-hanke, / TechArt Project
Tel +358 44 703 7559

olli.rantala@ouka.fi

Lue lisää:

TechArt ja DigiCult avuksi koronapandemian aiheuttamaan kriisiin

TechArt – hankkeen nopeissa kokeiluissa luotiin innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja kulttuurisisällöille ja uudenlaisia liiketoimintamalleja – Oulu2026

EU osaamisen nosto
Oulu 20206 -logo

TechArt tarjoaa: Apua teknologiafirmojen löytämiseen

Onko sinulla kulttuurisisältö, mutta tekninen toteuttaja puuttuu?

Ei hätää, alla olevan linkin kautta pääset BusinessOulun Yrityshakemistoon, josta löydät liudan oululaisia tekijöitä, joihin voit halutessasi ottaa yhteyttä.