fbpx

Oulu2026-muraali

kuva muraalista

Muraalimaalaus Rajakylään, kaupunkilaiset päättivät sijainnin ja vaikuttavat sisältöön

Mihin kaupunginosaan muraalin pitäisi sijoittua ja mikä olisi sopiva kohde komealle taiteelle? Missä kaupunginosassa on historian havinaa ja mielenkiintoisia tarinoita? Tätä kysyttiin oululaisilta. Muraaliäänestyksen voittajaksi kiri Rajakylä.

Muraaliäänestyksen voittajaksi nousi Rajakylä, lue lisää

Muraalimaalaus on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa. Kulttuuri ja taide ovat osa kaupunkikuvaa, ja Oulu2026 haluaa tuoda esiin kaupunginosien identiteettiä ja tarinoita.

Yleisöäänestykseen osallistuneet saivat äänestyksen yhteydessä kertoa myös asuinalueeseen liittyviä muistoja ja tarinoita, joita Ouluun kutsuttava taiteilija voi myöhemmin käyttää teossuunnittelun pohjana.

Taiteilijahaku käynnissä, valinnan tekee raati

Muraalia varten on avattu ammattilaistaiteilijoille suunnattu globaali portfoliohaku, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Portfolionsa lähettäneistä taiteilijoista Ouluun kutsuttavan taiteilijan valitsee raati, jonka jäsenet ovat Oulun kulttuurisäätiön Inka Hyvönen, Oulun taidemuseon Katariina Kemppainen, kuvataiteilija Anni Kinnunen ja Upeartin Jorgos Fanaris. Kilpailuraati valitsee portfolion lähettäneiden taiteilijoiden joukosta taiteilijan tai taiteilijaryhmän, joka kutsutaan toteuttamaan taideteos. Teoksen on tarkoitus valmistua syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Yleisöäänestys päättyi 03.04.2022. Asuinalueisiin liittyviä tarinoita voidaan hyödyntää Oulu2026 ja Oulun kaupungin viestinnässä. Yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin.

Uutisia

Oulu2026-muraali Rajakylään (tiedote 08.04.2022)
Tuira ja Rajakylä muraaliäänestyksen johdossa, vielä ehtii vaikuttamaan (uutinen 01.04.2022)
Muraalimaalaus Ouluun, kaupunkilaiset päättävät sijainnin ja pääsevät vaikuttamaan sisältöön (14.03.2022)