fbpx

Yleiset kulttuuripalvelut keskittyvät Valveelle

27.2.2019 | UUTISET

Uusi palvelumuoto selkeyttää kulttuurin tuottamista ja palveluja koko Oulun alueella

Kulttuuritalo Valve järjestää jatkossa Oulun kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät. Muutostyötä on valmisteltu vuodenvaihteesta ja taustalla on uusi laki kuntien kulttuuritoiminnasta, joka astuu voimaan maaliskuun alusta.

”Muutoksella vastataan myös ministeriön suositukseen taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamisesta. Käytännössä yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät on nyt liitetty Valveen jo olemassa olevaan toimintaan”, sanoo kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Monialaisen yhteistyön avulla tavoitetaan kattavammin koko kaupungin alue, eri ikäryhmät ja myös heidät, joiden on erilaisten rajoitteiden tai taloudellisten tai sosiaalisten esteiden vuoksi haastava osallistua kulttuuritoimintaan.

”Yleisten kulttuuripalveluiden tavoitteet tukevat tasa-arvoisia ja monipuolisia mahdollisuuksia sekä taiteen ja kulttuurin tekemiseen että kokemiseen. Tehtävänämme on tukea myös vapaan kentän ja kuntalaisten oman kulttuuritoiminnan mahdollisuuksia”, Valveen johtaja Arja Huotari lisää.

Uudelleen järjestelty palvelutoiminta pääsee Valveella täyteen laajuuteensa vuoden 2019 aikana. Kokonaisuutta johtaa kulttuuritalon johtaja, kulttuuripalvelupäällikkö Arja Huotari. Toimintaan kuuluvat kulttuuritalo Valve, Oulun Lastenkulttuurikeskus, alueelliset kulttuuripalvelut ja kulttuurin hyvinvointipalvelut. Kulttuuritalo Valveen tuotannoista ja tilojen käytöstä sekä osaltaan yhteistyöstä kulttuurialan toimijoiden, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestäjien kanssa vastaa tuotantopäällikkö Pauliina Eronen.

Oulun Lastenkulttuurikeskuksen toiminnasta vastaa lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetz. Lastenkulttuurikeskuksen tehtävänä on lasten, nuorten ja perheiden kulttuuripalveluiden tuottaminen ja kehittäminen. Sen keskeiset toimijat ovat Valveen sanataidekoulu ja elokuvakoulu.

Kulttuurin hyvinvointipalveluiden vastuuhenkilö on vastaava tuottaja Jaana Potkonen. Kulttuurin hyvinvointipalveluiden tehtävänä on lisätä tietoa taiteen hyvinvointivaikutuksista ja kehittää palveluiden tasa-arvoista saavutettavuutta. Alueellisten kulttuuripalveluiden vastuuhenkilönä jatkaa vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö. Hänen tehtävänään on kulttuuripalvelujen tuottaminen ja kulttuuritoiminnan mahdollisuuksien kehittäminen eri kaupunginosissa.

Lisätietoja:

Samu Forsblom, kulttuurijohtaja, samu.forsblom@ouka.fi, p. 044 703 7558
Arja Huotari, kulttuuripalvelupäällikkö, arja.a.huotari@ouka.fi, p. 044 703 7510

https://www.ouka.fi/oulu/kulttuuri-ja-kirjastot/yleiset-kulttuuripalvelut

www.kulttuurivalve.fi/toiminta/yleisetkulttuuripalvelut

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter