fbpx

Taiteen julkiseen liikenteeseen yhdistänyt ehdotus voitti Cultural Climate Change Pitching -kilpailun

17.3.2020 | UUTISET

Torstaina 12. maaliskuuta 2020 järjestetty Cultural Climate Change Pitching kokosi yhteen kiinnostavia kulttuuri-ideoita, kun Oulu2026 ja Oamkin CULTA-hanke järjestivät Oulun BusinessAsemalla pitchauskilpailun kulttuurialan toimijoille, yhteisöille ja yrityksille. Pitchauskilpailussa haettiin ratkaisuja, joilla edistetään Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeen päätavoitetta, kulttuuri-ilmastonmuutosta. Kilpailussa etsittiin ratkaisua siihen, miten kulttuurin keinoin voimme tehdä Oulusta ja muista kaupungeista parempia paikkoja elää.

Kilpailun voitti Oulun ammattikorkeakoulun, Karjalan kulttuuriopiston ja Petroskoin valtioyliopiston opiskelijoista koostuva joukkue ideallaan taiteen ja ympäristöystävällisen julkisen liikenteen yhdistämisestä. Ryhmän konseptiehdotus tutkii mahdollisuuksia tuoda taidenäyttelyitä ja taidetta esille julkisiin liikennevälineisiin luoden uusia yleisöjä taiteen tekijöille sekä heille paikan myydä teoksiaan.

Voittajajoukkue sai palkinnoksi kulttuuripääkaupunki haun henkeen 2026 euroa ideansa toteuttamiseksi.

Voittajajoukkueen kokoonpano:

Anttoni Heiskanen, Oulun ammattikorkeakoulu
Olga Lonina, Karjalan kulttuuriopisto (Karelian College of Culture and Arts)
Elisey Saraev, Karjalan kulttuuriopisto
Ekaterina Suoseeva, Petroskoin valtioyliopisto (Petrozavodsk State University)
Niki Tenhunen, Oulun ammattikorkeakoulu

Cultural Climate Change Pitching järjestettiin yhteistyössä Oulu2026 ja CULTA-hankkeen kesken

Oulu hakee vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Hankkeessa tehdään parhaillaan ensimmäisen kierroksen hakemusta, joka jätetään kansainvälisen raadin arvioitavaksi toukokuussa 2020. Toiselle hakukierrokselle päässeet kaupungit saavat mahdollisuuden kehittää hakemustaan edelleen ja voittaja on selvillä kesällä 2021. Oulu2026-hankkeeseen on sitoutunut Oulun lisäksi 31 pohjoissuomalaista kuntaa.

 CULTA-hankkeessa kehitetään luovien alojen toimijoiden liiketoimintaosaamista ja kannustetaan luovien alojen toimijoita Suomi-Venäjä -rajan ylittävään yhteistyöhön. Hankkeen toiminnoilla pyritään tavoittamaan erityisesti korkeakouluopiskelijoita, kulttuurinalan organisaatioita ja yhdistyksiä sekä luovien alojen yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä Venäjän suuntaan. Yksi esimerkki projektin toimista on myös useamman päivän mittaiset koulutuskokonaisuudet, joissa opiskelijat Venäjältä ja Suomesta muodostavat tiimejä, jotka kehittävät uusia kulttuuripalveluja ja tuotteistavat omaa osaamistaan. Tähän liittyen CULTA-hanke järjesti Oulussa kulttuurin alan opiskelijoille suunnatun innovatiivisen koulutusviikon 10.-13.3.2020.

CULTA-hankkeen päärahoittaja on Karelia CBC -ohjelma, jota rahoittaa EU, Suomi ja Venäjä. Oulun ammattikorkeakoulun lisäksi hankkeessa ovat partnereina Petroskoin yliopisto, Karjalan kulttuurin- ja taiteen opisto sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles