fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Justin Howard – Nordic Thunder

26.8.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Viikon kulttuuripersoonamme on Justin Howard, joka tunnetaan myös nimellä Nordic Thunder. Justin on vuoden 2012 Ilmakitaransoiton maailmanmestari.

 

Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu, Justin?

Minusta on aivan fantastista ja oikein sopivaa, että Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Uskon, että Oulu on ollut jo aiemmin eräänlainen kulttuuripääkaupunki. Oulu on paikka, jossa useat kulttuurit ja elämäntavat yhdistyvät. Kaupunki omaa uniikin ja erikoisen hengen, jonka läsnäolon tuntee siellä ollessaan. Halutessaan jokainen voi hyväksyä tämän kutsun tutustua itseensä ja kasvaa ihmisenä. Olen innoissani muiden mahdollisuudesta hyväksyä tämä kutsu!

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Minusta teema kutsuu osallistujat pohtimaan avoimemmin ja enemmän kuin mitä on juuri nyt pinnalla. Jotta voimme luoda pysyvää muutosta, meidän täytyy olla halukkaita muuttamaan meitä ympäröivää kulttuuria toivottuun suuntaan. Ja muutos ei ole helppoa. Meidän ihmisten on pakko olla halukkaita tekemään muutoksia oman olemassa olevien kulttuuriemme sisällä, jotta edistämme pysyvää muutosta niin omassa arjessamme kuin myös meitä ympäröivien ihmisten. Ne muutokset mitä teemme mahdollistavat maailman muuttamisen paremmaksi paikaksi, mutta myös jatkavat kehittymistä ja ohjaavat uutta tapaa elää.

 

Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen? 

Mielestäni Pohjois-Suomi ja erityisesti Oulu ovat jo entuudestaan edelläkävijöitä kriittisessä ajattelussa. Uskon vahvasti siihen, että pohjoissuomalaisilla on synnynnäinen taito osata kertoa heidän vallankumouksellisista elämäntavoistaan ja, miten elää harmoniassa planeettamme kanssa. Vastaanottamalla kunnian olla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu ja muut pohjoisen Suomen kunnat saavuttavat laajemman yleisön eivät vain Euroopassa, mutta myös muualla maailmassa, joille kertoa heidän luovista, rakkaista ja kutsuvista kulttuurin keinoista.

 

Euroopan kulttuuripääkaupunki -toiminnassa korostuu vastavuoroisuus muun Euroopan kanssa. Mitä voimme oppia toisiltamme?

Oulu on opettanut minulle monia asioita. Yksi niistä on mitä vähemmän tiedän, sitä enemmän voin oppia. Ja oppiminen voi tapahtua tavalla tai toisella. Elämän tarkeimpien opetusten oppimisen voi tuntea ja siitä puhkeaa ajan mittaan uusia työkaluja omalle elämänmatkalle. Voimme yhdessä kallistua ajatukseen, että meillä ei ole vastausta jokaiseen kysymykseen, mutta voimme ottaa askelia kohti itsemme sivistämistä kuuntelemalla naapureitamme ja omaksumalla kulttuurillisia eroja, joita on kaikilla. Ja teemme sen kaiken ehdottoman rakkauden kanssa, koska vain siten voimme tehdä vaikuttavaa yhteistyötä maailman parantamiseksi. Me ihmiset olemme kaikki hyvin samanlaisia, mutta samaan aikaan hyvin erilaisia, joten tämä yhteistyö on valtava mahdollisuus positiiviselle kasvulle.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?

Minulla ei ole mitään ajatusta siitä, miltä Oulu näyttää vuonna 2026. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaupungissa tuntuu samalta kuin nyt, mutta paljon “laajemmin”. Oulu on vahvasti puoleensa vetävä ajatusmaailmansa ja elämätapojensa myötä. Uskon, että kaupungin juuret ovat rakkaus ja hyväksyminen. Olen itse kokenut ja todistanut sen, ja se on muuttanut elämääni parempaan. Se on auttanut minua muodostamaan nykyistä identiteettiäni ja sitä, kuka pyrin olemaan tulevaisuudessa. Olen innoissani, kun tiedän Oulun olevan “valokeilassa” vuonna 2026, ja toivon useamman ihmisen löytävän nämä Oulussa esiintyvät rakkauden ja hyväksymisen ajatukset niin oman elämänsä kuin heitä ympäröivän yhteisön kannalta.

Kuva: 2013 Air Guitar World Championships, Maiju Torvinen

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles