fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Julius Rantala

21.4.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Viikon kulttuuripersoonamme on monelle teeveestäkin tuttu kasvo: Juuri päättyneessä Talent Suomi -kilpailussa toiseksi tullut Julius Rantala on 28-vuotias oululainen muusikko, soitonopettaja ja kulttuuri-intoilija, joka alun perin kotoisin Torniosta.

Julius, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Juuri nyt kevään ollessa kauneimmillaan olo on hyvin optimistinen. Poikkeukselliset olot ovat toki vieneet suuren osan keikkatyöstä mutta samalla se on ajanut minua harjoittelemaan ja toteuttamaan vielä entistä suuremmalla fokuksella omaa polkuani. Aurinkoisena iltapäivänä Nallikarin majakalla soittamani sävelet kirvoittivat monet kertomaan, kuinka elävä musiikki tuntui siltä kuin olisi löytänyt taas vanhan hyvän ystävän.

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Minun silmin Oulu näyttää edelleen hyvin kiehtovalta mutta myös kotoisalta. Sekä luonnossa että kulttuurikentällä minulla on vielä paljon tutustuttavaa. Koen, että Oulusta löytyy aina ihmisiä jotka haluavat viedä asioita eteenpäin ja ovat innokkaina suunnittelemassa yhtä sun toista uutta.

Oulu, yhteistyössä 32 kunnan kanssa, hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Miksi juuri pohjoinen Suomi olisi sopiva valinta voittajaksi?

Pohjoinen Suomi erottuu hyvällä tavalla joukosta. Työ kulttuurin ympärillä on realistista ja juurevaa. Täällä kulttuurintekijät eivät kilpaile keskenään vaan pyrkivät innostamaan toisiaan.

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Minulle se merkitsee työtä kohti tilannetta jossa kulttuurielämä kukoistaa luontaisesti. Uskon että kaiken kulttuurin taustalla oleva luovuus on meissä sisäsyntyisen hyvinvoinnin lähde. Yhdessä luomme rakenteet joissa riittää ymmärrystä sitä ylläpitävälle sekä henkiselle että konkreettiselle tuelle. Kulttuuri kantaa kaikenlaisten aikojen yli, kannammehan mekin kulttuuria!

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Matka jatkuu ilolla kohti monimuotoista, inhimillistä ja valoisaa tulevaisuutta.

Kuva: Samuel Vielma

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter