fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Jakob Kudsk Steensen

24.5.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Jakob Kudsk Steensen

Tämän viikon kulttuuripersoonamme on tanskalainen artisti Jakob Kudsk Steensen, jonka teokset tutkivat ihmisen, tekniikan ja luonnon kohtaamista. Hänen teoksissaan yhdistyvät aineellinen, virtuaalinen, todellinen ja kuvitteellinen maisema yhdistetyn todellisuuden interaktiivisiksi installaatioiksi.

 

Jakob, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Tämä vuosi on antanut minulle mahdollisuuden hioa teoksiani hyperlokaaleiksi ja aistillisiksi sekä avautua luovan prosessin ideoille. Elämä tuntuu luonnollisemmalta, kaoottiselta ja vähemmän sidotulta perinteisiin rajoihin ja odotuksiin. Minulle tämä tarkoittaa luonnollisempaa tapaa tutkia teosta. Ensimmäiseksi tutustun aineelliseen ja luontoon, jotta voin tuoda niiden energian virtuaaliseen muotoon. Tämän kautta runoilijat, artistit, tuottajat ja muusikot voivat tuoda heidän ainutlaatuiset inspiraationsa teokseen, joka kehittyy luonnollisesti kuten elämä tällä hetkellä.

 

Millaisia ajatuksia sinulla on yhteistyöstä Oulu2026:n kanssa?

Olen todella kiinnostunut Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 yhteistyöstä Oulun kanssa! Tutkin teoksissani huomioimattomia näkökulmia paikallisessa ympäristössä. Odotan innolla, että taideteosta kehittäessäni saan viettää laatuaikaa Oulussa, oppia ja etsiä inspiraatiota eri muodoissa mukaan lukien paikallisten kuorojen ja muusikkojen kanssa, jotka inspiroivat minua paljon.

 

Oulu, yhteistyössä 32 kunnan kanssa, hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Miksi juuri pohjoinen Suomi olisi sopiva valinta voittajaksi?

Vahvaluonteinen Pohjois-Suomi on myös arktisen alueen reunalla ja kohtaa muutosta nopeammalla tahdilla kuin koskaan ennen. Meidän on nyt aika kiinnittää huomiota tämän alueen kulttuurin juhlistamiseen. Kuinka voimme kokea, miltä tämä järkkymätön muutos näyttää läpi historian ja halki näkökulmien?

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Ilmastonmuutosten edetessä maailmanlaajuisesti olemme uuden edessä maantieteellisesti, poliittisesti – mutta myös henkisesti ja tunteellisesti. Kun maailman ulkokuori muuttuu, myös meidän sisäinen olomme muuttuu ja sopeutuu. Olen kiinnostunut tutkimaan kulttuuri-ilmastonmuutoksen näkymättömiä ja tuntemattomia näkökulmia. Haluan mennä aikarajojen yli ja tuoda menneisyyden uteliaisuuden tulevaisuuteen, jotta voimme tarkastella toisiamme ja ympäröivää luontoa uusien aistien ja tuntemusten kautta.

 

Kuva: Artistin käyttöön luovuttama

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter