fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Elena Mindru-Turunen

10.3.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Talvilomaviikon kulttuuripersoonamme, Elena Mindru-Turunen, aloitti Oulun Musiikkijuhlien toimitusjohtajana tammikuussa 2021.

 

Musiikkialan moniosaaja on valmistunut musiikin maisteriksi Tanskan, Ruotsin ja Suomen välisestä Nordic Master of Jazz –ohjelmasta ja työskennellyt alalla laajasti yli kymmenen vuotta.

Tällä hetkellä Mindru-Turunen valmistelee tohtorin tutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolle, puuhaa ensi viikolla alkavien Musiikkijuhlien viimeistelyjen parissa ja nauttii oululaisista talvimaisemista.

Elena, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Tilanne on erityisesti musiikkialalla erittäin haastava ja epäreilu. Tietysti tämä koskee myös monia muita aloja. Kuitenkin kaiken tämän keskellä on tärkeää pysyä positiivisena ja tämän takia tuoda ihmisille toivoa esimerkiksi järjestämällä konsertteja stream- tai hybridimallilla, silloin kun se on mahdollista.

Koko Oulun Musiikkijuhlat järjestetään nyt stream-festivaalina, mutta tämä on mielestäni huomattavasti parempi vaihtoehto, kun järjestämättä jättäminen.

On tärkeää, että me tarjoamme kulttuurielämyksiä ja myös yleisö voi tukea taiteilijoita ja tapahtumia ostamalla stream-lippuja konsertteihin.

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Oulu on ihana talvikaupunki. On mahtavaa, että täällä järjestetään erilaisia ulkoilmatapahtumia, jotka sopivat koko perheelle koronarajoitusten puitteissa. Olemme käyneet perheeni kanssa paljon ulkoilemassa ja hiihtelemässä monissa kivoissa paikoissa ympäri Oulua.

Oulu, yhteistyössä 32 kunnan kanssa, hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Miksi juuri pohjoinen Suomi olisi sopiva valinta voittajaksi?

Minun näkemykseni mukaan Oulu on todella valmis ja halukas kansainvälistymään, ja sillä on hyvä potentiaali kehittyä vieläkin enemmän erityisesti kulttuurialalla. Oulu on innovatiivinen ja avarakatseinen kaupunki, joka myös aidosti välittää omien asukkaidensa hyvinvoinnista.

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Äitinä, ihmisenä ja taiteilijana haluan itsekin olla luomassa Oulusta parempaa ja kulttuurillisesti kiinnostavaa paikkaa meille kaikille asua, erityisesti lapsillemme. On tärkeää pitää Oulu elinvoimaisena kulttuurin kautta ja sen avulla.

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Kehitetään yhdessä Oulusta Euroopan kulttuurin keskipiste ja pysytään positiivisena sen suhteen, että tulevaisuus tuo meille tullessaan vielä hienoja asioita vaikeasta nykytilanteesta huolimatta!

 

Kuva: Andrei Budescu

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter