fbpx

Oulu – Lastenmusiikkipääkaupunki 2021

15.10.2021 | UUTISET

Oulu on lastenmusiikin pääkaupunki vuonna 2021. Lastenmusiikkipääkaupungin tittelin myöntää Lastenmusiikki ry vuodeksi kerrallaan. Palkitsemisperusteiksi mainittiin Oulun pitkä ja vahva lastenmusiikkiperinne. Titteli haastaa Oulun kaupungin mahdollistamaan lastenmusiikin tekemisen ja esittämisen erityisesti juhlavuoden aikana, mutta myös pitkäjänteisesti sen jälkeen. Oulun kaupunki tukee toimintaa työllistämällä musiikin ja erityisesti lastenmusiikin ammattilaisia. Leimallista vuonna 2021 on ollut musiikkielämysten varmistaminen koronarajoitusten mukaisesti.

Ideointia ja kehittämistyötä

Juhlavuoden innostamana vuoden 2021 alusta perustettiin avoin Oulun lastenmusiikin verkosto, johon saatiin mukaan oululaisia lastenmuusikoita, musiikinopettajia, Oulun yliopiston musiikkikasvattajia sekä kulttuuri ja opetusalan ammattilaisia. Tapaamisissa kartoitettiin alan haasteita ja ideoitiin yhteistyötä ja mm. koulukonserttikiertuetta. Verkoston työrukkanen, korkeakouluharjoittelija Valtteri Huovinen kokoaa tarpeista aineiston, jota hyödynnetään toimialan kehittämistyössä.

–Olen kokenut alan toimijaverkoston kanssa tehdyn yhteiskehittämisen erittäin arvokkaaksi ja siitä on tullut jo nyt paljon positiivista palautetta. Dialogi eri toimijoiden välillä on lisännyt yhteistä ymmärrystä tarjonnut näkymiä siihen minkälainen rooli kaupungilla tulisi olla lastenmusiikkialan kehittämisessä ja työmahdollisuuksien lisäämisessä, Lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetz.

Lastenmusiikkiyhtyeet koulukiertueella laajasti koko Oulun alueella

Syksyn 2021 aikana järjestetään yhteensä 44 konserttia, jotka toteutetaan kolmen oululaisen lastenmusiikkiyhtyeen sekä Oulu Sinfonian voimin eri kouluilla. Konsertit ovat osa Oulun kaupungin opetussuunnitelmaa ja kohderyhmänä on pääasiallisesti 1.–3. –luokkalaisia. Lastenmusiikkiorkestereiden 40 minuutin mittaisissa konserteissa musisoivat Soiva Siili Duo, Liikkuva laulureppu tai Pentti Punkin Syntymäpäivät. Näitä konsertteja järjestettiin 30 koululla.

–Puolet keikoista on tällä hetkellä tehty ja todella mahtava fiilis. Oppilaat ovat kuunnelleet hyvin laulujen tarinoita muun muassa kiusaamisesta ja erilaisuudesta, lastenmuusikko

–Tämä on lapsillekin uudenlainen tilanne, kun pitkästä aikaa tulee vierailijoita kouluun, Opettaja, Myllyojan koulu

Oulu Sinfonia konsertoi kouluilla

Suomen pohjoisin sinfoniaorkesteri Oulu Sinfonia järjesti syyskauden alussa yhteensä 14 koulukonserttia. Juonnetuissa, kestoltaan 30 min. mittaisissa konserteissa oppilaat saivat tutustua muusikoiden käyttämiin instrumentteihin. Kouluja kiersivät Oulu Sinfonian pienryhmät, kaksi puhallinkvintettiä ja kaksi jousikvintettiä, jotka soittivat kokoonpanoille sovitettuja kappaleita.

–Ne kertoi mitä soittimia ne soitti ja niistä lähti ihan tavallinen ääni, poika 7 vuotta, Kaakkurin koulu

–Mukava huomata kuinka lapset ja Sinfonian muusikot ovat innoissaan näistä konserteista. Lapsilta saatu palaute on ollut välitöntä. Tärkeää toimintaa kulttuurikasvatuksen näkökulmasta, muusikko, Oulu Sinfonia

Juhlavuosi jatkuu Konsertti joka kouluun-malliin parissa, jolloin konsertin saa oululaiset kuutosluokkalaiset. Tämän vuosittaisen kokonaisuuden Oululle mahdollistaa Konserttikeskus ry.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter