fbpx

Oulu Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -projekti käynnistyy

18.4.2017 | UUTISET

Oulun kaupunginvaltuuston 27.2. tekemän Suomi 100 -juhlapäätöksen mukaisesti Oulu tavoittelee Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026. Kyseessä on sukupolvemme merkittävimpiä hankkeita, jossa korostuu ennen kaikkea Oulun vetovoimaisuuden parantaminen ja laaja-alainen kaupunkikehitys.

Projektin alkuvaiheen käynnistämisestä vastaa Oulun kaupungin tapahtumapäällikkö Samu Forsblom sekä asiantuntijoista koostuva työryhmä. Työryhmä tekee esityksen projektin aikataulusta ja sisällöistä kaupunginhallitukselle. ”Projektin keskeisin onnistumisen edellytys on vuorovaikutus kaupunkilaisten kanssa. Tulemme kysymään laajasti oululaisilta millainen kaupunki on Oulu, josta voimme olla erityisen ylpeitä vuonna 2026. Ja ennen kaikkea, mitä sinä itse voit tehdä tämän päämäärän saavuttamiseksi. Kyseessä on siis prosessi, jossa matka on tärkeämpi kuin varsinainen kulttuuripääkaupunkivuosi”, Forsblom kertoo.

”Kun aloitamme uuden kaupunginvaltuuston kanssa kaupunkistrategian päivittämisen, teemme tavoitetilaa ja suunnitelmaa Oulun hyväksi aina vuoteen 2026 saakka”, toteaa kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Kaupunkistrategian nimi on ”Oulu 2026”. Oulun hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi tulee jättää vuonna 2020.

Lisätiedot:
tapahtumapäällikkö Samu Forsblom, puh. 044 703 7558

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter