fbpx

Lumo-valofestivaalissa kansainvälisyyttä ja ensiesityksiä

24.9.2018 | UUTISET

RAKKAUDEN MYRSKY, VALAISTU KUU JA LUURANKOJA KADUN ALLA

Lumo-valofestivaalin viikonlopussa kansainvälisyyttä ja ensiesityksiä

 

Jo kuudetta kertaa järjestettävä Lumo-valofestivaali levittyy Ouluun 23.-25. marraskuuta.

Festivaaliviikonloppu on tänä vuonna kansainvälisempi kuin koskaan aiemmin. Peräti kolme suurinta teosta tulee ulkomailta.

”Näistä yhtäkään ei ole Suomessa aiemmin nähty, joten luvassa on todellakin jotakin uutta ja ainutlaatuista. On hienoa päästä esittelemään näitä oululaisille”, toteaa festivaalin tuottaja Anna Lanas.

Teokset:

1. Sturm Der Liebe (Studio Sandy), belgialainen videoteos herättää eloon Oulun tuomiokirkon tornin. ”Rakkauden myrsky” on hurrikaanin ja ihmissuhteiden yhteen kietoutuma.

2. Museum of the Moon (Luke Jerram), englantilainen, halkaisijaltaan seitsemän metrinen täysikuu, nousee Kauppakeskus Valkean kesäkadun ylle. Olennainen osa teosta on äänimaailma, jonka on säveltänyt Dan Jones.

3. Skeleton Dance (Skullmapping), belgialainen katumaalaustyylinen videoteos. Kirkkokatu 9:n pysäköintialue repeää auki paljastaen yleisölle Tuonelan. Loppu on lähes romanttinen.

Paikallisin voimin valmistuu lisäksi yhteisötaideteos Rakkauden parsima kulttuuritalo Valveelle taiteilija Aini Pihlajaniemen ohjauksessa. Sadat Oulun koululaiset ovat syksyn aikana neuloneet ja parsineet kierrätysvaatteista salonkikelpoisia valotaidetta. Teos on pehmeä vastaisku pikamuodille ja kertakäyttökulttuurille.

Lumo-valofestivaalin ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan 17. lokakuuta 2018.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter