fbpx

Kaupunginosaäänestys tämän vuoden Oulu2026-seinämaalauksesta käynnissä

20.6.2023 | UUTISET, Villisti kaupunki

Julkiseen taiteeseen keskittyvä Upeart on mukana kulttuuriohjelmassamme Kaupunkitaiteesta iloa arkeen -hankkeella, jossa toteutetaan seinämaalauksia Oulun alueelle. Seinämaalausten kohteet valitaan vuosittain järjestettävillä, kaikille kaupunkilaisille avoimilla kaupunginosaäänestyksillä. Äänestys alkusyksystä 2023 toteutettavan teoksen kohteesta on nyt avautunut.

Äänestyksiin osallistuvat pääsevät ehdottamaan ja ideoimaan Oulu2026-seinämaalauksen toteutuspaikkaa sekä myös kertomaan kyseiseen asuinalueeseen liittyviä muistoja ja tarinoita, joita taiteilija voi myöhemmin käyttää teossuunnittelun pohjana.

Yleisöäänestys vuoden 2023 Oulu2026-seinämaalauksen paikasta on käynnissä ja omaa suosikkikohdetta voi äänestää 25. kesäkuuta 2023 asti osoitteessa http://www.oulu2026.eu/upeart2023.

Ensimmäisen Oulu2026-seinämaalauksen voitti viime kesänä Rajakylän kaupunginosa Tuiran jäädessä toiseksi. Rajakylän “Käännekohta”-teoksen teki isobritannialainen taiteilija Eloise Gillow. Hänet valittiin taiteilijaksi avoimella globaalilla portfoliohaulla, johon vastaanotettiin 530 taiteilijaportfoliota 64:stä eri maasta. Tämän vuoden taiteilijavalinta suoritetaan viime vuoden portfoliohakemuksista. Teos toteutetaan alkusyksystä.

Euroopan kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 seinämaalaus tullaan tekemään Oulun keskustan alueelle. Kaikkien teosten ympärille syntyy silloin myös erilaisia aktiviteetteja, kuten taidekierroksia ja kilpailuja. Teokset siirtyvät valmistumisensa jälkeen Oulun taidemuseon kokoelmiin.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter