fbpx

Kainuu ja lähes koko Pohjois-Pohjanmaa mukana Euroopan kulttuuripääkaupungin toiminnassa

19.12.2022 | Hallitus, UUTISET

Alavieska, Hyrynsalmi ja Pyhäjärvi osallistuvat Euroopan kulttuuripääkaupungin toimintaan. Kunnat ovat tehneet päätökset syys-marraskuun aikana. Oulu2026-kulttuuriohjelma tulee näkymään laajasti Kainuun ja pohjoisen Suomen alueella.

”Oulu2026:ssa on mukana laaja alue, jota sitovat yhteen historia, kauppareitit ja yhteinen tahto paremman tulevaisuuden rakentamisesta alueen nuorille”, toteaa Oulun kulttuurisäätiön, Oulu2026, toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen. Kunnat järjestävät resurssiensa mukaan teemojen mukaista ohjelmaa vuosina 2024–2026.

Oulu2026-alueeseen kuuluu 39 kuntaa neljästä eri maakunnasta; Kainuusta, Pohjois-Pohjanmaalta, Lapista ja Pohjois-Savosta. Euroopan kulttuuripääkaupungeille on tyypillistä, että toiminnassa on mukana kulttuuripääkaupungin lisäksi lähialueen kuntia. Alue on maantieteellisesti yksi laajimmista Euroopan kulttuuripääkaupungeista, se ulottuu Venäjän rajalta Ruotsin rajalle.

”Monimuotoinen alueemme on kuin Suomi pienoiskoossa, kaikilla kunnilla on tarjota omaperäisiä elämyksiä ja pohjoista vieraanvaraisuutta. Kansainvälisille vierailijoille on paljon koettavaa hiekkarannoista tuntureihin ja kaupunkikulttuurista upeisiin erämaan kohteisiin.”

Kartta, jossa luku 38

Oulun lisäksi Oulu2026-alueeseen kuluu 38 pohjoisen Suomen kuntaa.

 

Mukana ovat Oulun lisäksi mukana Alavieska, Ii, Pudasjärvi, Hailuoto, Hyrynsalmi, Kempele, Lumijoki, Liminka, Tyrnävä, Muhos, Siikajoki, Raahe, Kalajoki, Oulainen, Ylivieska, Sievi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Pyhäjärvi, Ristijärvi, Haapajärvi, Nivala, Haapavesi, Kärsämäki, Siikalatva, Vaala, Utajärvi, Paltamo, Puolanka, Suomussalmi, Kemi, Tornio, Kuusamo, Taivalkoski, Kajaani, Sotkamo, Kuhmo ja Pielavesi. Tutustu kuntiin verkkosivuillamme.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter