fbpx

Euroopan kulttuuripääkaupungin vahvuutena kansainvälinen yhteistyö

13.4.2023 | UUTISET

Euroopan kulttuuripääkaupunkia rakennetaan nimensä mukaisesti vahvasti kansainvälisellä yhteistyöllä. Poiketen nimestään, yhteistyön ei ole tarkoitus pysyä Euroopan rajojen sisäpuolella. Oulu2026 tiimiläiset tekevät paljon yhteistyötä niin eurooppalaisten kuin muidenkin kulttuuritoimijoiden kanssa.

EU-JapanFest, Piia esittelee hakukirjaa

Kuva: Mr. Brian Scott Peterson

Toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen ja ohjelmajohtaja Samu Forsbolm matkasivat kutsuttuina Japaniin EU-Japan Fest -tilaisuuteen. EU-Japan Fest on japanilaisyritysten vuonna 1992 perustama organisaatio, joka tukee Euroopan kulttuuripääkaupunkien yhteistyötä japanilaistaiteilijoiden kanssa.

”Japanissa arvostetaan kulttuuria ja nähdään kulttuurin merkitys sillanrakentajana niin yritystoiminnalle kuin kansakuntien välille”, Piia toteaa.

Matkan tarkoituksena oli avata ja tiivistää yhteistyötä EU-Japan Festin ja paikallisten taiteilijoiden kanssa. Oulu2026-edustus tapasi Suomen suurlähetystön ja Suomen Japanin taide- ja kulttuuri-instituutin henkilökuntaa sekä EU-Japan Festin hallituksen jäseniä, jotka ovat suuryritysten johtajia ja Euroopan kulttuuripääkaupunkien isäntämaiden suurlähettiläitä Tokiossa. Suomi ja Oulu herättivät suurta mielenkiintoa Euroopan tilanteen takia sekä arktisuudella ja mielenkiintoisella Oulu2026-kulttuuriohjelmalla.

”Loimme kymmeniä uusia kontakteja ja yhteistyö jatkuu. Mielenkiintoisia asioita tulee tapahtumaan Oulu2026-alueella tällä saralla!”

Piia standilla

Kuva: Mr. Brian Scott Peterson

Piia ja Samu suurlähetystössä

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter