fbpx

Aurinkoista Eurooppa-päivää!

9.5.2023 | TAPAHTUMAT, UUTISET

Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä. Tiimistämme Anna Litewka-Anttolainen ja Henrik Skarevik ovat juuri suuntaamassa Valkeaan. Kauppakeskuksen Kesäkadulla juhlistetaan Eurooppa-päivää klo 12–15. Tervetuloa juttusille!

Meidän pisteellä voi lähettää postikortteja ja terkkuja Oulusta Ranskan Bourgesiin ja Tsekin Broumoviin – molemmat kaupungit hakevat vuoden -28 Euroopan kulttuuripääkaupungeiksi. Pisteellä voi myös vastata kyselyyn kulttuurin merkityksestä ja näin osallistua Oulu2026-toiminnan kehittämiseen.

 

Kuvassa Henrik Skarevik ja Anna Litewka-Anttolainen

Oulu2026-tiimiläisiä lähdössä kauppakeskus Valkeaan Eurooppa-päivän tapahtumaan.

Pohjois-Pohjanmaan liiton järjestämässä tapahtumassa ohjelmassa on keskustelua pohjoisen roolista muuttuvassa Euroopassa. Aiheesta puhuvat professori Eeva-Kaisa Prokkola Oulun yliopistosta ja erityisasiantuntija Eerikki Vainio Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistosta. Keskustelun päättää Euroopan yliopistoinstituutin (EUI) School of Transnational Governance -keskuksen johtaja Alexander Stubb (etäyhteys). Keskustelua johtaa Pohjois-Pohjanmaan liiton kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä. Kesäkadulla on myös EU-tietopiste ja jaossa EU-aiheisia tuotteita ja kirjoja.


Piia Rantala-Korhonen
puolestaan vei jo aamusta tervehdyksen koulutuskuntayhtymä OSAOn Eurooppa-päivän tilaisuuteen. Puheenvuorossaan hän toi esille muun muassa Rauhankonettamme sekä Euroopan unionin taustaa ja yhteisen eurooppalaisen identiteetin merkitystä – yhdessä olemme vahvempia.

Tilaisuuden paneelikeskustelussa oli mukana myös espanjalaisia vaihto-opiskelijoita. Oulu ei ollut ollut heille ensisijainen valinta, mutta kaupunkimme on yllättänyt positiivisesti: koulutus ja opiskeluympäristöt ovat tasokkaita, kaupunki on rauhallinen ja ihmiset ystävällisiä.

 

Kuvassa opiskelijoita Osaolla

Koulutuskuntayhtymä Osaon opiskelijoita ja henkilöstöä Eurooppa-päivän paneelikeskustelussa.

 

Eurooppa-päivää vietetään Schumanin julistuksen muistoksi vuosittain 9. toukokuuta. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman esitti julistuksessaan vuonna 1950 idean Euroopan maiden välisestä yhteistyöstä, mitä pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter