fbpx

Vinkkejä Oulun seudun kesään

Taiteesta traktoreihin ja musiikista makuihin – tervetuloa nauttimaan Oulu2026-alueen monipuolisista tapahtumista!

Festareita ja muita tapahtumia kesä-heinäkuussa

Valmistaudumme kovaa vauhtia Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026, ja paljon tapahtuu jo nyt!

Miltä kuulostaa konemusiikkitapahtuma vaaran laella, tunnelmallinen elokuvailta veturitallissa tai kattaus paikallisia herkkuja keskellä kaupunkia? Kiinnostaisiko vanhat traktorit vai pohtisitko ruotsin kielen epäsäännöllisiä verbitaivutuksia musikaalin tahdissa?

Kokosimme tälle sivulle menovinkkejä eri genreistä ja paikkakunnilta kesä- ja heinäkuulle. Tarkemmat tiedot niin esiintyjistä, aikatauluista kuin lipuistakin löydät tapahtumien omilta verkkosivuilta Lue lisää -napin kautta. Tule mukaan inspiroivaan pohjoisen ja eurooppalaisen kulttuurin juhlaan!

Photo of a dark forest

Art Ii Biennaali

Art Ii Biennaali esittelee kansainvälistä nykytaidetta Iissä. Tapahtuma on korkeatasoinen ja kansainvälinen taidebiennaali, jonka teemana ihmisen suhde luontoon ja maisemaan. Biennaalin avajaisia vietettiin 13.-16.6.2024 ja teokset ovat nähtävissä heinäkuun loppuun saakka. Yhdeksännen Art Ii Biennaalin teema on tuli ja tapahtuma kutsuu taiteilijoita ja yleisöä tutkimaan tulen moninaista ja ristiriitaista historiaa sekä pohtimaan tulen merkityksiä nykyajassa.

Ii
Vapaa pääsy
Photo from Solstice festival in Kuusamo

Solstice Festival 20.-22.6.2024

Solstice on kansainvälisesti merkittävä musiikki- ja taidefestivaali, joka järjestetään vuosittain juhannuksena Rukan huipulla. Festivaalin ohjelmisto koostuu muusikoista, dj:stä sekä visuaalisista taiteilijoista. Yleisö on musiikista, taiteesta ja luonnosta kiinnostuneita kävijöitä ympäri maailmaa.
Kuusamo
Photo from an outdoor concert in Haapavesi Folk

Haapavesi Folk 27.–29.6.2024

Haapavesi Folk Music Festival on ihastuttanut ja hämmästyttänyt yleisöään monipuolisella musiikillaan yli 30 vuoden ajan. Kansanmusiikin lisäksi etno, bluegrass, fado, irlantilainen kansanmusiikki, jazz ja monet muut tyylilajit soivat Haapaveden kesäyössä. Tunteikkaat ja korkeatasoiset kirkkokonsertit lumoavat kuulijansa. Ennen festivaalia järjestettävä Folk-kurssi on kansainvälisen tapahtuman ydin.
Haapavesi
Photo of a building with a Valentin Vaala-festival banner on a sunny day. / Aurinkoinen kuva rakennuksesta, jonka seinässä Valentin Vaala -festivaalin banneri.

Valentin Vaala Festival 28.–30.6.2024

Valentin Vaala -elokuvafestivaali tuo suomalaisen elokuvan nostalgian maaseudulle, Vaalan historialliseen Veturitalliin, joka muunnetaan festivaalin ajaksi elokuvateatteriksi. Esitykset toteutetaan 35 mm:n filmiprojektorilla, joka säteilee tapahtumaan elokuvallista valoa ja lumoa.
Vaala
Photo of people in a stage performance. Kuva esiintyjistä lavalla.

Kajaanin runoviikot 3.–7.7.2024

Kajaanin Runoviikko on sanataiteen ja esittävän taiteen juhla, jossa pääset nauttimaan runosta, musiikista ja teatterista. Uutta ja vanhaa, perinteistä ja yllättävää yhdistävä festivaali herättää vuosi toisensa jälkeen niin tunteita kuin ajatuksia. Yllättävien ohjelmanumeroiden lisäksi moni odottaa joka vuotisia Eino Leino -patsaalla toteutettavia Runovartteja ja Runokiven paljastusta.
Kajaani
Kuva mopoilijoista Weteraanikonepäiviltä vuonna 2022

Wanhan Woiman päivät 5.-7.7.2024

Vuoden 2024 teema on ”Wauhtia 50-luwulta!”. Erilaisten moottoreiden lisäksi nähtävää riittää auto-, traktori- ja mopokentillä. Voit ihastella ja ihmetellä Wanhoja konsteja vaikka työnäytöksissä, perinnekeskuksessa, pajassa, Koskelan talossa ja Käpylän koulussa. Tapahtumaa ei ole suunnattu erikseen kenellekään, vaan se on tarkoitettu ihan jokkaiselle!
Oulainen
Kuva mopoilijoista Weteraanikonepäiviltä vuonna 2022

Puolangan pessimistien virallinen kesäohjelma 5.7.–4.8.2024

Puolangan pessimistien Virallinen Kesäohjelma™ on ihan kelpo hupaelma, jota kukaan ei ole kaivannut. Se saattaa sisältää pieniä määriä puolankalaista huumoria, korkeintaan yhden toimivan piirtoheittimen sekä ripauksittain jonkinlaista musiikiksikin tulkittavaa ääntelyä. Ohjelman huipentaa yleisön toivesuosikki, ruotsin epäsäännöllisten verbien taivuttaminen.
Puolanka
Kuva mopoilijoista Weteraanikonepäiviltä vuonna 2022

Raahen Rantajatsit 25.–27.7.2024

Tapahtuman ohjelma on ajassa kiinni ja painottuu jazzin kokeilevaan puoleen.  Monelle parasta Rantajatsia on huippuluokan esiintyjien tarjoamat yllätykset ja elämykset, meren tuoksuiset kesäillat sekä sopivat puitteet vanhojen tuttavuuksien verestämiseen sekä uusien mahdollisuuksien kohtaamisille.
Raahe
Artists of the Oulu2026 stage.

Oulu2026 x Qstock 26.–27.7.2024

Oulu2026-lava on osa Oulun seudun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026. Lavalla nähdään artisteja ja bändejä Oulun seudulta. Tule nauttimaan monipuolisesta musakattauksesta Linnansaareen!

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kerran kuussa tiedon siitä, mitä kulttuuripääkaupungin ympärillä tapahtuu.