fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: The Southgates

17.8.2022 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

The southgates -yhtye

Tämän viikon kulttuuripersoonamme on oululainen kitarapop bändi, The Southgates. Bändi on ollut koossa reilun vuoden verran ja vaikka bändi sai alkunsa keväällä 2021, idea bändin perustamisesta syntyi jo edellistalvena, kun Eeli, Valle ja ex-rumpali Veikka puhuivat Facetimessä etäopiskelun aikana.

–Keväällä 2021 päädyttiin ensimmäistä kertaa jammailemaan Eelille.Silloin aloimme myös tekemään ensimmäisiä omia kappaleita.

Kokoonpano muuttui muutamaan otteeseen 2021 loppuvuoden aikana, kun olli Holmi liittyi ensin yhtyeeseen ja nykyinen kokoonpano vakiintui, kun Eelin veli, Aapo liittyi myös porukkaan. Eeli, Valle ja Aapo ovat myös aiemmin soittaneet The Smiths cover-yhtyeessä, jossa kemia alkoi syntymään.

–Alun perin kiinnostus samantyyliseen musiikkiin sai Eelin ja Vallen perustamaan yhteisen bändin.

Bändin nykyisen kokoonpanon muodostavat Eeli Rautio (laulu ja kitara), Valle Forsman (kitara), Olli Holmi (basso) ja Aapo Rautio (rummut). Yhtye on päässyt jo esiintymään kuluneen kesän aikana isoissa tapahtumissa, muten Maakisessa Martinniemessä, Pikipopissa, Qstockissa ja Hiukkafesteillä.

Mitä yhtyeelle kuuluu juuri nyt? Millä tavoin vietätte vapaa-aikaa?

Yhtye voi juuri nyt erinomaisesti. Ollaan toistaiseksi parhaassa kunnossa ja biisit kuulostavat paremmalta kuin koskaan aiemmin. Ensimmäisen virallisen singlen myötä ollaan saatu erinomainen pöhinä päälle ja odotetaan innolla, että päästään julkaisemaan uutta musiikkia. Keikoilla on ollut hauskaa ja se on välittynyt sekä bändistä että yleisöstä. Vapaa-ajalla tykätään tehdä monenlaisia asioita esimerkiksi kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia ja nähdä kavereita. Rentoutuminen on varmasti se olennaisin asia. Toki myös pohditaan uusien biisien sävellyksiä, sovituksia ja sanoituksia vapaa-ajalla.

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee teille?

Kulttuuri-ilmastonmuutos näkyy meille useiden uusien mahdollisuuksien ja resurssien ilmenemisenä. Lisääntyvät musiikkitapahtumat poikivat meille keikkoja ja sitä kautta myös uutta yleisöä.

Minkälaista on toimia kulttuurin alalla Pohjois-Suomessa? Millaisena näette Oulu2026-alueen tällä hetkellä?

Vaikea sanoa koko Pohjois-Suomen puolesta, koska olemme toimineet lähinnä Oulun alueella. Oulussa otetaan uusi kulttuuri hyvin vastaan ja on helppo löytää samankaltaisia ihmisiä. Oulu on hyvä kohtaamispaikka ja kulttuuriin suhtaudutaan melko positiivisesti. Oulussa annetaan hyvin mahdollisuuksia erilaisille taiteilijoille mikä on positiivista. Mahdollisuuksia edetä taiteen kanssa on myös Pohjois-Suomessa.

Miltä Oulu2026-alueella näyttää ja tuntuu vuonna 2026? Miten uskotte kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen?

Uskomme, että uusia taitelijoita on runsaasti ja kulttuuri kukoistaa kaupungissa parhaimmillaan. Se näyttäytynee useilla tapahtumilla ja kaupunki-ilmeen piristymisellä. Titteli tulee toivottavasti lisäämään alueen kiinnostavuutta tarjoamalla uusia mahdollisuuksia kulttuurialalle. Tämä edesauttaisi taiteilijoiden pysymistä alueella ja tekemään Oulusta ja Pohjois-Suomesta yhden isoimmista keskuksista kulttuuritoiminnalle Suomessa. Titteli tuonee myös kansainvälistä väriä Ouluun.

Mitä kulttuuri teille merkitsee?

Kulttuuri on meille lähestulkoon kaikki kaikessa. Sillä tavoin kaupunkikulttuuri ja taide värittävät elämäämme päivittäin. Päivät kuluvat musiikin ympärillä ja esimerkiksi Oulun kaupunkikulttuuri ja lähialueet inspiroivat musiikkiamme. Kirjoitamme lauluja paljolti omasta näkökulmastamme, ja Oulun ympäristö ja kulttuuri luo helposti ideoita uudelle musiikille.

Miten Oulu voisi parantaa kulttuurin ja urheilun tuottajien tai käyttäjien asemaa?

Toki parannettavaa on vielä paljon, mutta asiat kehittyvät varmasti ajan myötä. Uusi tapahtumakeskus olisi tärkeä saada Ouluun. Isojen urheilu- ja kulttuuritapahtumien myötä kaupunkiin saataisiin uudenlaista eloa. Nuoren kulttuurin esilletuontia voitaisiin vielä kehittää.

The Southgaten Facebook


Aiemmat kulttuuripersoonat

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter