fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Päivi Mäkelä

23.6.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Viikon kulttuuripersoonaamme voisi tituleerata oululaisten tyylin asiantuntijaksi: Päivi Mäkelä on taltioinut tuntemattomien ihmisten tyylejä Oulun kaduilla jo vuodesta 2017 saakka, kun hän perusti edelleen toiminnassa olevan Ouluuks -katutyylisivuston. (Instagram: @ouluuks.) Neljässä vuodessa Mäkelän kameran rullaan on taltioitunut jo melkein 400 ihmisen tyyli, ja Instagramissa Oulu-muotia ihailee jo lähemmäs 8000 seuraajaa.
Mäkelä toimii myös Kaupunni-kollektiivi ry:n puheenjohtajana. Kaupunni on verkkomedia, joka tarjoaa kaikille kulttuurinnälkäisille juttuja paikallisista ihmisistä, ilmiöistä, kiinnostavista tapahtumista – ja tietenkin tyylistä, sillä Ouluuks toimii Kaupunnin tyylipalstana.
Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu, Päivi?
“Tuntuu upealta, että Oululle myönnettiin kulttuuripääkaupungin titteli! Oulussa on paljon upeaa kulttuuritoimintaa, joka ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi. Oulussa on muutakin kiehtovaa kuin ne asiat, jotka tyypillisesti nostetaan kaupungistamme esille. Toivon, että kulttuuripääkaupunkitittelin myötä osaamme sanallistaa paremmin sen, mitä Oululla on ihmisille tarjota ja millaisen kaupungin osana saamme olla.”
Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle? 
“Kulttuuria on kaikkialla. Se on yhteisöllisyyttä sekä vahva osa kaupunkimme identiteettiä. Kulttuuri-ilmastonmuutos tuo esiin kaikenlaista kulttuuria kaiken ikäisille. Esimerkiksi katutyylit ovat osa kulttuuria ja vetovoimatekijä kaupungillemme. Oululaiset tyylit koetaan inspiroiviksi, ja ne kiinnostavat ympäri Suomen ja maailmallakin.”
Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen? 
 “Uskon, että kulttuuripääkaupunkititteli luo alueellemme yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen henkeä. Se tuo esiin myös alakulttuurit, erilaisten ihmisten kirjon ja meitä kaikkia yhdistävät tekijät.”
Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?  
“Oulu näyttää ja tuntuu 2026 meidän kaupungiltamme. Kaupunkikuvassa näkyy erilaisuus ja monipuolisuus, joka tuntuu turvalliselta ja inspiroivalta.”
Kuva: Iina Tauriainen

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter