fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Nelli Milan

9.2.2022 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

kuvassa lähikuvassa muusikko Nelli Milan

Viikon kulttuuripersoonamme on Nelli Milan, kevyen musiikin artisti, biisintekijä ja tuottaja. Musiikki ja biisinteko ovat kulkeneet Nellin mukana lapsesta asti – se on aina ollut Nellille luonnollinen tapa jäsennellä omaa kokemusmaailmaa. Nellin tie ammattilaiseksi on ollut hidas mutta määrätietoinen, joskin myös sattumia on ollut – Nelli esimerkiksi päätyi musiikkituottajaksi alun perin, koska hän ei kokenut löytävänsä omalle musiikilleen sopivaa ulkopuolista tuottajaa.

 

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt? Millä tavoin vietät vapaa-aikaasi?
Koronatammikuu oli vähän raskas, paljon oleilua yksin kotona ja epävarmuutta tulevasta, keikoista ja muusta, mutta tästä nyt kevättä kohden. Vapaa-ajalla katson sarjoja, luen kirjoja, hengailen ystävien kanssa ja käyn konemusabileissä. Säännöllinen metsässä haahuilu on myös tärkeää.

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?
Lisää näkyvyyttä ja arvostusta kulttuurille, uusia toimintatapoja yli rajojen. Ex-oululaisena seuraan vanhan kotikaupungin meininkiä tiiviisti ja koen että juureni ovat vahvasti siellä. Itsekin olin Oulussa asuessani mukana monessa, ja ylpeydellä ja mielenkiinnolla seuraan nyt näitä uudistuksia.

 

Millaisena näet Oulun tällä hetkellä?
Oulussa on paljon hyvää ja potentiaalia, joka toistaiseksi jää osin käyttämättä. Se on elinvoimainen yliopistokaupunki, jossa on myös vankka underground-taiteen ja kulttuurin kenttä. Oulussa on myös ihanan avoin ja leppoisa ilmapiiri, ainakin juuri tuolla underground piireissä otetaan myös muualta tulevat avosylin tekemiseen matkaan.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026? Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen?
Toivottavasti se elävöittää Oulua entisestään! Ehkäpä mainitsemani underground-kulttuuri voitaisiin ottaa huomioon kunnallisessa kulttuuripolitiikassa paremmin ja yhä useammat toimijat voisivat yhdistyä yli genrerajojen. Toivottavasti paikallista kulttuuria tullaan tittelin myötä ihastelemaan enenevissä määrin kauempaakin.

 

Kuva: Aleksi Kauhanen

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter