fbpx

Laadukasta lihaa ja kalaa ammattitaidolla höystettynä

4.9.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb

 

Oulun Liha- ja kalakauppa on varmasti monelle oululaiselle tuttu paikka. Entisen Makkarakaupan tiloissa toimiva yritys kätkee sisäänsä mahdollisesti Oulun monipuolisimman tarjonnan liha- ja kalatuotteita. Ammattitaitoinen palvelu ja tuotteiden käsittely ovat toimitusjohtaja Petteri Pyhtilän mukaan yrityksen peruspilareita.

 

“Meillä on täällä laadukkaita ja hyvin käsiteltyjä tuotteita, sekä sellainen henkilökunta, joka tietää mitä he myyvät.”

 

Erityisesti hyvä palvelu onkin kerännyt palautetta asiakkailta. Pyhtilä kehuukin, että aina asiakkaan tullessa kauppaan sisään, myyjä tietää mistä puhuu. Lihan ja kalan erityisasiantuntijoiden lisäksi henkilökuntaan kuuluu useampi ravintolakokki, jotka osaavat neuvoa asiakkaita myös reseptien saralla.

 

Liha- ja kalakaupan lihavalikoimaan kuuluvat tuorelihat, joka päivä jauhettu jauheliha, takuumureat ja raakakypsät pihvit sekä harvinaisemmat ruhonosat, joita asiakkaat voivat halutessaan tilata. Lisäksi tarjonnasta löytyy lihajalosteita, kuten itse tehtyjä raakamakkaroita, runsas valikoima kalaa ja kalajalosteita. Myynnissä on myös satokauden kasviksia sekä säilykkeitä läheltä ja kauempaakin.

 

Tänä vuonna kaupan tiloihin on avattu remontin myötä myös oma grilli, jossa tehdään muun muassa hampurilaisia ja pitaleipiä sekä jokapäiväinen kalakeitto, jonka voi nauttia kaupassa sijaitsevassa pienessä ruokalassa. Uusia tuotteita kehitellään jatkuvasti henkilökunnan toimesta.

 

Harkittu tuotevalikoima

 

Liha- ja kalakaupasta tekee ainutlaatuisen se, että he ostavat eläinten ruhoja suoraan tiloilta ja käsittelevät ne omissa tiloissaan. Tällä tavoin liha tulee heille ilman välikäsiä, eikä sitä leikata ja pakata jossain muualla. Myös kalat ostetaan kalastajilta kokonaisina.

 

“Pyrkimyksenä on se, että kaikki tulisi mahdollisimman läheltä.”

 

Ekologisuus on Pyhtilän mukaan myös hyvin tärkeässä roolissa. Lihan suhteen hän valikoi sellaisia tuottajia, jotka kasvattavat eläimiä luontoarvoja ajatellen. Hän suosii esimerkiksi naudan ja lampaan suhteen luonnonlaitumilla ja niityillä kasvatettuja eläimiä. Kalojen suhteen hän on myös tarkka ja suosii lähialueiden kalastajien tuotteita.

 

“Kun asiakkaat kysyvät vinkkejä, niin suosittelemme vaikkapa ahventa, haukea, säynävää tai muita alueen lähikaloja. Sama lihan suhteen, pyrimme suosittelemaan laiduntavia eläimiä ja esittelemme sitä eroa, koska kaikki eivät edes tiedä näistä eroista.”

 

Aivan kaikkia Liha- ja kalakaupan tuotteista ei löydy edes Suomen rajojen sisäpuolelta. Pyhtilän mukaan monenlaiset tekijät vaikuttavat tuotevalikoiman valintaan. Säilykkeitä tulee esimerkiksi Baltian ja Balkanin maista, joissa säilöminen on iso osa ruokakulttuuria ja valikoimakin täten laajempi. Samankaltaisia tuotteita ovat ilmakuivattu kinkku ja salamit. Suomalaisessa ilmastossa näiden ilmakuivaaminen on mahdotonta. Vaikka kinkku tuleekin kauempaa Euroopasta, kokee Pyhtilän sen kuitenkin olevan energiatehokas tuote, koska se säilyy pitkään myös huoneenlämmössä eikä tarvitse välttämättä kylmäsäilytystä.

 

Tarkasti harkittu tuotevalikoima, ekologisuuden huomiointi, tuotteiden laatu ja tuoreus, sekä niiden ammattitaitoinen käsittely ovat keränneet paljon kiitosta asiakkailta.

 

“Ihmiset tykkäävät siitä ajatuksesta, että lihaakin voi syödä hyvällä omallatunnolla.”

 

 

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter