fbpx

Kokonaisvaltaisesti paikallinen

27.6.2022 | ArcticFoodLAb, UUTISET

Saaristolaisleipä

Matkailu- ja tapahtumatuotantopalveluja tarjoava Go Arctic on lähtenyt mukaan Arctic Food Lab-verkostoon. Vuonna 2008 perustetun yrityksen omistaa Sipe Åqvist yhdessä Kirsi Eskolan kanssa. Åqvist kertoo, että paikallisuus on aina ollut yritykselle todella tärkeää.

–Meidän lisäksi yrityksessä työskentelee sesongista riippuen 7–27 ihmistä ja iso joukko freelancereita niin tapahtuma- kuin matkailupalveluidenkin parissa, Åqvist kertoi.

Kuva pannarista

Pannaria ja saaristolaisleipää

Yrityksellä on monipuolisen tapahtuma- ja matkailutoiminnan lisäksi kahvilaketju, jonka toimipisteet sijaitsevat paikoissa, jotka on mietitty palvelemaan niin lähimatkailijoita kuin myös kauempaakin matkustavia. Kahvila Iin Vanha Hamina, Koitelin Tunnelmatupa ja Hotelli-Ravintola Liminganlahti on suunniteltu siten, että kahviloihin on helppo mennä viettämään aikaa ja nauttimaan olostaan. Kahvilan tuotteissa näkyy paikallisuus ja lähialueen tuotteet.

–Pannari on ollut meidän avaintuotteemme jo ensimmäisestä kahvilasta lähtien. Se on hyvä ja perinteinen makea kahvileipä, joka maistuu niin aikuiselle kuin lapsellekin. Oman keittiön saaristolaisleivän meille toi kanssamme työskennellyt keittiömestari Mikko Törrö, tuote on ihana ja todella suosittu.

Åqvist kertoo, että oman keittiön pannukakussa he käyttävät aina lähijauhoja ja muun muassa Liminganlahdella käytetään lähialueen luomukanalan munia. Tuotteet tehdään laadukkaista raaka-aineista ja rakkaudella. Oman keittiön saaristolaisleipään täyte rakentuu lohesta ja kananmunasta, ja leipä sekä täyte ovat olleet erittäin suosittuja.

Arctic Food Lab-tuotteissa yritys panostaa erityisesti raaka-aineisiin. Yhdellä tarjolla olevista kokouspaketeista he ovat rakentaneet nimenomaan Arctic Food Lab-tuotteiden ympärille siten, että jatkossa yrityksen toimipisteissä voi halutessaan valita koko päivän tarjoilut Arctic Food Lab-tuotteista. Åqvist kertoo, että he eivät koe lähiruokaan panostamista haasteeksi. Hän lisää, että vaikka se vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa, se on sen arvoista.

–Uudistus kokouspaketissa on otettu ilolla vastaan. On tärkeää, että saamme tilata tietyt tuotteet suoraan tuottajilta. Tämä on myös asia, joka kehittyy jatkuvasti.

 

Paikallisuus näkyy kokonaisvaltaisesti yrityksen toiminnassa

Sipe Åqvist ja Kirsi Eskola

Paikallisuus on yritykselle tärkeä arvo ja Åqvist kertoo, että he pyrkivät käyttämään mahdollisimman paljon lähialueen tuotteita ja myös lähialueiden kumppaneita yrityksen muussa toiminnassa. Go Arctic toimii myös Oulun seudun oppaiden ja opastusten välittäjänä, joten lähialueen historia on heille tärkeää. Go Arctic on luonut yhdeksi suosituksi nousseeksi ohjelmapalvelutuotteeksi Perioululaisen Ömeisingreis -tuotteen.

–Ömeisingreis pohjautuu nimenomaan Oulun murteeseen, oululaisiin asioihin ja ilmiöihin Toripolliisista ilmakitaraan ja oululaiseen suklaaseen. Tämä on ollut kevään suosituin tuote työpaikkojen virkistyspäivien merkeissä, ohjelma-alueina on ollut Myllytulli, keskusta ja Ainolanpuisto. Ensin syksylle meille valmistuu lisäksi uusi versio, jossa kisareitti kulkee läpi Pikisaaren ja aina Hietasaareen saakka.

Annoksien suunnittelun Åqvist kertoo olevan tiimityötä, johon osallistuu iso porukka keittiön henkilökunnan lisäksi.

–Sama pätee meillä myös ohjelmapalvelutarjontaan. Otamme erittäin mielellämme koko porukan ideat ja ajatukset mukaan suunnittelutyöhön.

Yrityksen pääasiakaskuntana on toiset yrityksen, joiden virkistyspäivä-, kokous- ja juhlatarpeista Go Arctic huolehtii. Lisäksi osana toimintaa ovat kahvila-ravintolat, opastukset ja ohjelmatoimisto sekä matkailupalvelut ulkomaalaisille matkanjärjestäjille.

–Myös konferenssipalvelut kuuluvat tuotevalikoimaan. Sisäisesti toimintamme jakaantuu Go Arctic Events ja Go Arctic Travels -kokonaisuuksien alle. Toimintamme on laajaa, mutta kaikki palvelut tukevat toisiaan. Meillä on erittäin osaavia tekijöitä ja on ilo tehdä työtä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa.

AFL vastaa tarpeeseen

Yrittäjä kertoo, että he ovat miettineet paljon eri tuotteiden vastuullisuudesta viestimisen haasteellisuutta ja he ovat iloisia nyt, kun Arctic Food Lab vastaa kysyntään. He toivovat, että merkki saa hyvän näkyvyyden ja monien ottavan sen käyttöön.

–AFL-merkillä on helppo kertoa paikallisuudesta ja muutoinkin toiminnan reiluudesta ja vastuullisuudesta ihan siellä paikan päällä, missä kahvila-asiakas ostovalintojaan tekee.


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko,
ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.euArctic Food Lab logo

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Muissa AFL-asioissa:
Heli Metsäpelto
heli.metsapelto@oulu2026.eu
Yhteisöpäällikkö

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles