fbpx

Hyvän mielen kohtaamispaikka

23.10.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb, UUTISET

 

Leenan Koskitupa on iloisten ihmisten kesäkahvila Kuusamon Käylän kylässä. Koskituvassa on tarjolla kahvilatuotteita, monenlaisia tapahtumia sekä hyvää mieltä upeissa maisemissa.

 

“Jos et ole iloinen kun tulet, lähdet varmasti iloisena pois”, lupaa Koskituvan emäntä Leena Haataja.

 

Leenan Koskitupa sai alkunsa vuonna 2017, kun käyläläinen kauppias ehdotti Haatajalle, että paikallisen kalanviljelylaitoksen punainen mökki sopisi hänelle kesäkahvilan tiloiksi. Sinä kesänä Koskitupa avattiin ja on pyörinyt sen jälkeen joka kesä.

 

“Olen tosi tyytyväinen siihen, että avasin kahvilan. Kohtaamispaikkoja ihmisille tarvitaan. Ja sellaisia paikkoja, joissa tuodaan esiin paikallisuutta, jossa ihmiset saavat niitä paikallisuuden kokemuksia.”

 

Koskituvassa kulkevat Haatajan mukaan käsi kädessä hyvä ruoka, henkinen hyvinvointi ja upea luonto.

 

“Käylä on aina ollut kohtaamispaikka, missä joet virtaa ja tiet kulkevat, se on tuonut oman vivahteensa toimintaan. Tällaisessa paikassa on mahdollista kerätä monenlaisia tarinoita.”

 

Positiivisuus edellä

 

Leenan Koskituvan tuotevalikoimaan kuuluu perinteisiä herkkuja. Kampanisuja, mustikkapiirakkaa, paikallisesta kalasta valmistettuja tuotteita. Haataja pyrkii leipomaan tuotteista niin paljon itse kuin vain on mahdollista. Asiakkaiden suosikeiksi on muodostunut joka päivä tarjolla oleva, paikallisesta kirjolohesta valmistettu lohikeitto, jota tullaan syömään kauempaakin.

 

Haataja saa palvelualttiudestaan paljon positiivista palautetta. Läsnäolo on hänelle ensisijaisen tärkeää ja hän löytää vastaukset lähes kaikkiin asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin.

 

“Informoin asiakkaita, että milloin vaikka muikkuja löytyy kalasatamasta, välitän turisteille tietoa siitä onko hilloja myynnissä ja kenellä tai mistä löytyvät marjat, sienet tai muut. Olen pieni tietotoimisto”

 

 

 

Yhteistyötä moneen suuntaan

 

Koskitupa sijaitsee kalanviljelylaitoksen entisissä tiloissa, jonka vuoksi kalastus onkin paljon esillä, niin historian kuin nykyhetkenkin kautta. Haataja myy kalastuslupia sekä tekee tiivistä yhteistyötä Kuusamon Kalan kanssa. He miettivät yhdessä mitä tuotteita Koskituvassa tarjotaan.

 

Myös muiden paikallisten yrittäjien kanssa Haataja tekee mielellään töitä. Hän myy Koskituvassa pientuottajien tuotteita ja järjestää tapahtumia yhdessä heidän kanssaan. Esimerkiksi viime vuonna järjestetty Muikkutiistai on ollut suosittu hitti, kuten myös Koski-illallinen, jossa kalapainotteinen lähiruokamenu syödään yhdessä joskus ennalta tuntemattomankin porukan kanssa.

 

“Mielestäni on tärkeää, että uskalletaan yhteistyön suhteen rikkoa rajoja.”

 

Leenan Koskitupa on osa Wild Food Kuusamo ja Taivalkoski -verkostoa. Wild Food Kuusamo ja Taivalkoski on brändi ja tavaramerkki, joka sitoo yhteen Kuusamon ja Taivalkosken alueen paikallisia ruokatuottajia ja ravintola-alan yrittäjiä.

Leenan Koskitupa -nettisivut

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles